Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

NYÍREGYHÁZI SIKERREL ZÁRULT A 42. PORTÓI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL

  • kedd, 12 április 2022 12:26

Horváth László Attila, a Móricz Zsigmond Színház színművésze a LÉLEKPARK című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját nyerte el a portói nemzetközi filmfesztiválon!

Odegnál Róbert filmrendező és a színház művészeti vezetője, Horváth Illés által rendezett LÉLEKPARK című filmben nyújtott alakításáért a társulat Jászai Mari-díjas színművésze, Horváth László Attila kapta idén a legjobb férfi színésznek járó díjat. A legjobb férfi alakítás díját a fesztivál több mint 40 éves történetében első alkalommal vehette át magyar színész.

A Fantasporto nemzetközi filmfesztivált 1981 óta rendezik meg minden évben a portugáliai Portóban. A fesztiválon a világ minden tájáról megmérettetik magukat a fantázia/sci-fi/horror-orientált kereskedelmi játékfilmek, szerzői filmek és kísérleti projektek.

 

A Fantasportot 110 000 látogatójával a Variety amerikai filmes szaklap a világ 25 vezető fesztiválja közé sorolta.

A korábbi években ugyanezt a díjat nem kisebb színészóriások, mint Jeremy Irons, Harvey Keitel, Jeff Daniels, Willem Dafoe nyerték el.

„Mesterien visszafogott játék, néma düh és szomorúság…” – olvasható a fesztivál honlapján a jellemzés Horváth László Attila alakításáról.

A film legközelebb a Fantaspoa filmfesztiválon, Brazíliában, Porto Alegre városában versenyez majd.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: