Aktuális számunk

Kövesd te is!

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

A MEGYE LEGSZEBB HÚSVÉTI HÍMES TOJÁSA!

  • vasárnap, 28 március 2021 12:14

Minden évben eljön a Húsvét, és ezzel együtt a tojások ünneplőbe öltöztetése. Több százéves hagyomány, hogy Húsvétkor a „kisleányok, nagyleányok”, vagy bárki, akinek kedve támad, elkészítik saját hímes tojásaikat.

A járványhelyzet miatt sajnos idén is elmaradnak a húsvéti rendezvények. Hiányozni fognak a húsvéti locsolók, a kirakodó vásárok, a tojáskiállítások. A családokban azonban él a hagyomány, hogy tojást festünk. Saját készítésű hímes tojásoknak a bemutatását vállalja Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a Város-Kép Nonprofit Kft.  A beküldött hímes tojások fotóiból virtuális képsorozatot állítanak össze, mely megmutatja, hogy 2021-ben milyen hímes tojások készültek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében.

Várják gyerekek-felnőttek, nők-férfiak saját készítésű hímes tojásait életkortól, foglalkozástól függetlenül.
A hímes tojást készíthetik hagyományos népi technikával, de bármilyen más módon is lehet díszíteni a tojást. Mindenki egyetlen tojásról készült fotóval vehet részt a programban.

Az összes beérkezett pályamunka közül a legszebb tojásokat szakmai zsűri választja ki. A kiválasztott pályázó 60.000 Ft értékű kerékpárutalványban részesül.
Ezenfelül az első 10 legtöbb szavazatot begyűjtő „alkotás” egyenként 10.000 Ft értékű vásárlási utalványt kap.

Pályázók köre: Szabolcs Szatmár Bereg megyében élő személyek.

A képeket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.
A beküldött fotóhoz küldjék meg a pályázó nevét, és az e-mail cím tárgyaként tüntessék föl, hogy ”Hímes Tojás”. 

A fotók beküldési határideje: 2021. március. 27. – 2021. április 5.
Eredményhirdetés: 2021. április 15.

 
Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: