Aktuális számunk

Kövesd te is!

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

'21 IRODALMI PÁLYÁZAT

  • kedd, 23 március 2021 10:53

A költészet napja alkalmából versíró pályázatot hirdet a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK). A pályázat témája: 2021, vagyis az idei esztendő.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik országszerte, amelyhez hagyományosan a DEENK is csatlakozik évről évre különböző programokkal. Hagyománnyá vált, hogy az Élettudományi Könyvtár üvegfalára a hallgatók és olvasók írják fel kedvenc verseiket, versrészleteiket. A jelenlegi helyzetben, a korlátozások miatt azonban ez nem megoldható.

A DEENK munkatársai ezért választották az irodalom ünneplésének online formáját. A pályázatra szabadon választott tematikával és formával olyan munkákat várnak, amelyek valamilyen módon a 2021-es évről szólnak. A beküldött pályaműveknél kritérium, hogy saját alkotások legyenek. Kiadott, vagy kiadatlan, megjelent, vagy eddig meg nem jelent verseket is várnak a szervezők. Egy fő maximum három költeménnyel pályázhat.

16 éves kortól jelentkezhetnek diákok, hallgatók, akiknek műveit négytagú szakmai zsűri: Ráckevei Anna a Csokonai Színház színművésze; Márkus Edina a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének adjunktusa; Lakó Zsigmond, a DESzínház vezetője; és Somogyi Tibor író, slammer; valamint ötödik „tagként" a DEENK közössége rostálja meg. A nyerteseket különböző könyv- és ajándékcsomagokkal díjazzák az április 15-i eredményhirdetés alkalmával.

A pályaműveket a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címre lehet beküldeni 2021. április 8. csütörtök éjfélig.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: