Aktuális számunk

Kövesd te is!

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

Published in Videógaléria

A miskolci teátrum december 2-án mutatta be Ray Cooney fergeteges vígjátékát Keszég László rendezésében. A miniszter félrelép főszerepeiben Simon Zoltánt és Fandl Ferencet láthatja a közönség a Nagyszínház színpadán.

A történet szerint Richard Willey, az angol kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül Jane-nel, az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Sokan mondják, hogy az igazi szerelem a síron túl is kitart, de kevesen hiszik el. És igazuk van: a szerelem addig tart, amíg az élet. Pár ritka kivételtől eltekintve. Krisztián (Bárnai Péter) vagány és laza srác, aki egy nála is furcsább nagynénikéjével (Kútvölgyi Erzsébet) kettesben él, és végre szerzett magának állást, egy hullaház éjjeliőre lett...

És szerelmes, volna... De a kiszemelt lányt (Rujder Vivien) az első találkozásuk után nem sokkal, egy busz balesetet követően hozzák a fagyasztóba. Csakhogy a szerelmes szív harcra kész!

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van.

De az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája. Később az iskolában nem csak ezzel lóg ki társai közül, hanem azzal, hogy rosszalkodik és különcködik. Nem akar úgy élni, mint a többi mókus, nyáron gyűjtögetni az élelmet, hogy legyen majd télre. Amikor megtudja Szajkó nénitől, hogy egy távoli vidéken létezik egy örökké termő fa, azonnal elszökik otthonról.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Krokodil lakik a padláson? Ez aztán a jó hír! Ne hívja a tisztasági hivatalt, hallgasson, ha az állatkert érdeklődik, hessentse el a kíváncsi szomszédokat. Mert nincs jobb haver egy krokodilnál, főleg, ha az illető hüllő imád énekelni, táncolni, házias és barátságos.

A Primm család New Yorkba költözik, és a kis Josh szörnyen magányos. Unatkozik, társtalan, a nagy, új házban barangol, és a padláson ráakad egy kitömött krokodilra… akiről nagyon hamar kiderül, hogy egyáltalán nincs kitömve, csak a gazdája magára hagyta. Josh persze eltitkolja a család elől, hogy van egy potyalakójuk.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Októberben a mozikban lesz látható az idei év egyik legjobban várt magyar filmje, az 1990-es taxisblokádról és az akkori miniszterelnökről, Antall Józsefről szóló Blokád.

Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. Az ellenzék melléjük áll és forradalomra buzdít. A köztársasági elnök, a sajtó, a közhangulat velük szimpatizál, a karhatalom pedig magára hagyja a népszerűtlen intézkedések miatt népszerűtlen kormányt.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Szindbádban most megnyíló időszakos kiállítás betekintést ad 1981-ig, az első állandó társulat megalakulásáig játszókról és közönségről – a tárgyilagos tényeket izgalmas kalandok, szórakoztató és megrázó fordulatok színesítik.

A Megnyitó ünnepségen az MMA megbízásából Pregitzer Fruzsina, a Színházművészeti Tagozat rendes tagja átadta a teátrum direktora részére az MMA Elismerő Oklevelét a VIDOR Fesztivál szervezéséért, a magas színvonalú kultúra terjesztésében végzett több évtizedes tevékenységéért.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Nemzeti Lovas Színház 2 előadással érkezik!

A VIDOR Fesztiválon – a színházi versenyprogramon felül – már hagyományosan, a Pagony Timpex Arénában a Nemzeti Lovas Színház két alkalommal is vendégszerepel.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Két produkció a szabadtéri színpadon!

A Rózsakert Szabadtéri Színpad nézőinek is nagyszerű művészi találkozásokban lesz részük: a Vígszínház Party című magával ragadó fekete komédiájában láthatjuk többek között Hegyi Barbarát, Lukács Sándort, Kovács Patríciát, Igó Évát, a Játékszín produkciójában: A dominógyilkosságban, Szente Vajk rendezésében Lévay Viktóriát, Fehér Tibort, Szerednyey Bélát, Dobó Katát, Törőcsik Franciskát, Barabás-Kiss Zoltánt.   

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A közönség számos kedvencével találkozhat újra!

A nagyszínpadra az első napon a győri társulat Olt Tamás zenés életrajzi tragikomédiáját hozza el nekünk: a Minden jegy elkelt főszereplője a legendás operettdíva, Fedák Sári, megformálója pedig Kubik Anna. A kecskeméti Katona József Színház Ray Cooney bohózattal érkezik, a felhőtlen szórakozást többek között Járai Máté és Fazekas Géza garantálják, a rendező Szerednyey Béla.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Ezúttal is színes, színvonalas színházi versenyprogramot kínál a Móricz Zsigmond Színház a Krúdy kamarában.

Yasmina Reza sikerdarabja, Az öldöklés istene a szolnoki Szigligeti Színház előadásában érkezik, szereplői többek között Radó Denise, Molnár László. Bereczki Zoltán ezúttal izgalmas one-man show-jával érkezik:

Media

Read more...
Published in Videógaléria

„Kit az Istenek igazán szeretnek,
örökre megtartják gyereknek.”

A 2000-ben megalakult Burattino Bábszínház ereje a mese iránti rajongásban, és a gyermekek felelős, szeretettel teli nevelésének törekvésében rejlik. Szívügyük a hagyományőrzés fontosságának hangsúlyozása, s a világra még rácsodálkozó gyerekek kultúra iránti érdeklődésének felkeltése. Elkötelezettjei a maguk keze munkájának gyümölcseként született báboknak, akik az interaktív játékban rejlő örömszerzés mellett, tanulsággal is szolgálnak.

Media

Read more...