Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Published in Videógaléria

A PÓTOR OPTIKA rendelőjében a szakmájukat nagyon magas színvonalon végző látszerészek várják a látás minőségét javító szolgáltatásaikkal az érdeklődőket. Nemcsak a felnőttek, hanem gyermekek szemészeti vizsgálatát is nagy szakértelemmel végzik. Az üzletükben rendkívül széles áruválasztékkal, kedves és személyre szabott kiszolgálással várják a vásárlókat.

A kibővített rendelő és üzlet megnyitása 2021. tavaszán történt meg.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Walt Disney Animation Studios új filmje Kumandra fantasztikus világába repít, ahol emberek és sárkányok egykor harmóniában éltek egymás mellett.

Amikor azonban egy gonosz erő fenyegette a vidéket, a sárkányok feláldozták magukat az emberiség megmentése érdekében. Most, 500 évvel később ez a gonosz visszatért, s egy magányos harcosra, Rayára hárul a feladat, hogy felkutassa a legendás utolsó sárkányt, aki egyesítheti a széthullott földet és megosztott népeit. Útja során a lány megtanulja, hogy egy sárkánynál többre van szükség a világ megmentéséhez – bizalom és csapatmunka is kell hozzá.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Április 17-én volt száz éve, hogy Csanády György székelyudvarhelyi költő megírta a Mihalik Kálmán által megzenésített Székely himnusz szövegét. 

A szerzők szándéka nem az volt, hogy valódi himnuszt alkossanak a székely népnek; eredetileg egy Budapesten előadott misztériumjáték egy betétdala volt Bujdosó ének címmel, és 1940-ig meg sem jelent nyomtatásban. Az évtizedek során azonban a magyarság összetartozás-tudatának kifejezőjévé vált, és bár 1989-ig Romániában és Magyarországon is a tiltott dalok listáján szerepelt, terjedését a hatóságok nem tudták megállítani.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A rendkívüli járványhelyzet miatt az idén is elmaradnak a személyesen látogatható húsvéti programok, azonban a Kállay Gyűjtemény az online térbe költöztette a hagyományőrzést az ünnephez kapcsolódva.

Négy héten keresztül a nyíregyházi Mészáros Józsefné tojásfestő Tojásvarázs című kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, mely közel fél ezer hímes tojást mutat be.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Magyar Honvédségben 2019-től egy tanfolyamrendszerű altisztképzés vette kezdetét „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer néven. A programra minden nagykorú, büntetlen előéletű, érettségivel rendelkező személy jelentkezhet, ehhez személyes okmányokra és iskolai végzettséget igazoló bizonyítványokra van szükség.

Az egyéves, tanfolyamrendszerű képzés feltétele az egészségügyi, mentális és fizikai alkalmasság. A program 5 hetes katonai alapkiképzésből, 18 hetes altiszti alaptanfolyamból, valamint egy 20-24 hetes szakmai felkészítésből áll. Mindenki az érdeklődésének, képzettségének, illetve készségeinek megfelelő szakirány ismereteit sajátíthatja el, és ennek megfelelő beosztást láthat el hivatásos altisztként a Magyar Honvédségnél.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) vadon termő változata több mint ezer éve őshonos nemcsak Ázsia északi részén, hanem Európában a Duna deltától Finnországig, így Magyarországon is. Már a VIII. században klasszikus Tibeti gyógyszerként jegyezték fel. Az igazi jelentőségre a 40 éves növénynemesítési munka és intenzív klinikai vizsgálat után tett szert Oroszországban és Kínában. A nemesített fajták vitamin és esszenciális nyomelem tartalma nagyságrendekkel magasabb, mint a vadon termőké. A 2-4 méter magasra növő tövises ágú cserje lédús bogyószerű termése, számos értékes hatóanyagot tartalmaz. A homoktövis, (latin neve: Hippophae rhamnoides) az egyik legrégebben használt gyógynövény, az “egészség tárának” is hívják.

C-vitaminból a homoktövis többet tartalmaz, mint a zöldségek és gyümölcsök többsége. E-vitamin és karotin tartalmát tekintve, az első helyet foglalja el. Száznál több biológiailag aktív komponenst tartalmaz. Az utolsó évtizedben ebből kifolyólag a homoktövis olajat keleten hivatalos gyógyszerként ismerik el. Nyugaton napjainkig egészségvédő, betegség megelőző, általános erősítő a szervezet ellenállását fokozó szerként ismerik. Alkalmazásáról eleddig több száz tudományos publikáció készült. Az EFSA szerint – ideiglenesen – tehető állítás: “A homoktövis javíthatja immunrendszerünk működését és hozzájárulhat bőrünk egészségéhez.”

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Az Özönvíz előtt című filmet az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio forgatta a National Geographic-nek.  Az éghajlatváltozásról szóló alkotás a Föld megmentésére keresi a választ, és az elmúlt évek legnézettebb dokumentumfilmje lett.

A produkcióban az ENSZ békenagyköveti tisztségét is betöltő színész a világ különböző régióiba látogat, hogy feltárja az emberiség okozta globális felmelegedés hatását. Arra keresi a választ, hogy miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást és megmenteni az eltűnés szélére került állatfajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Tisztelt Támogatóink,
Kedves Gyerekek, Szülők,
Kedves Önkéntes Munkatársaink!

Kérlek segíts Alapítvány Kuratóriuma és a magam nevében, szeretettel köszöntöm Mindnyájukat!

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Online üzenettel készül a karácsonyra a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET); neves művészek közreműködésével forgattak klipet. Az online karácsonyi üzenetet az EMET és az NKA pályázóinak és a művészeteket szerető közönségnek készítették, egy betlehemes dalfeldolgozás és egy adventi Pilinszky János-idézet segítségével.

A dalválasztás, a közreműködő művészek és a vizuális forma szimbolizálja az NKA küldetését, az együttműködés erejét a kulturális szektor minden szereplője között, valamint a különböző művészeti ágak és művész-korosztályok harmonikus együttélését.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A miskolci teátrum izgalmas videósorozatot indított A deszka népe – Történetek a színfalak mögül címmel. Az epizódok során a nézők a színházi világ rejtett szegletébe leshetnek be. Olyan feladatköröket, munkafolyamatokat és kulisszatitkokat ismerhetnek meg, amelyek általában kimaradnak a reflektorfényből – pedig ezek a lételemei, mozgatórugói egy-egy előadásnak.

Ahhoz, hogy egy színházi előadás zökkenőmentesen tudjon lezajlani, rengeteg apró részletre kell figyelni, a legtöbb ezek közül a néző számára láthatatlan. A Miskolci Nemzeti Színház most ezeket a kulisszatitkokat mutatja be új videósorozatában.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Habár a jelenlegi körülmények nem lehetséges a közös, személyes találkozás, a Móricz Zsigmond Színház mégis egy különleges újdonsággal szeretne kedveskedni a Nagyérdeműnek.

Ennek eredményeként jött létre a Móricz Online elnevezésű programcsalád, melynek első tagja, a Móricz-(F)Actor első három epizódja 2020. november 27-én, 28-án és 29-én este 8 órakor mutatkozik be a nagyközönség előtt online, a Móricz Zsigmond Színház Facebook-oldalán.

Media

Read more...