Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Published in Videógaléria

A rendkívüli járványhelyzet miatt az idén is elmaradnak a személyesen látogatható húsvéti programok, azonban a Kállay Gyűjtemény az online térbe költöztette a hagyományőrzést az ünnephez kapcsolódva. Négy héten keresztül a nyíregyházi Mészáros Józsefné tojásfestő Tojásvarázs című kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, mely közel fél ezer hímes tojást mutat be.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Magyar Honvédségben 2019-től egy tanfolyamrendszerű altisztképzés vette kezdetét „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer néven. A programra minden nagykorú, büntetlen előéletű, érettségivel rendelkező személy jelentkezhet, ehhez személyes okmányokra és iskolai végzettséget igazoló bizonyítványokra van szükség.

Az egyéves, tanfolyamrendszerű képzés feltétele az egészségügyi, mentális és fizikai alkalmasság. A program 5 hetes katonai alapkiképzésből, 18 hetes altiszti alaptanfolyamból, valamint egy 20-24 hetes szakmai felkészítésből áll. Mindenki az érdeklődésének, képzettségének, illetve készségeinek megfelelő szakirány ismereteit sajátíthatja el, és ennek megfelelő beosztást láthat el hivatásos altisztként a Magyar Honvédségnél.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) vadon termő változata több mint ezer éve őshonos nemcsak Ázsia északi részén, hanem Európában a Duna deltától Finnországig, így Magyarországon is. Már a VIII. században klasszikus Tibeti gyógyszerként jegyezték fel. Az igazi jelentőségre a 40 éves növénynemesítési munka és intenzív klinikai vizsgálat után tett szert Oroszországban és Kínában. A nemesített fajták vitamin és esszenciális nyomelem tartalma nagyságrendekkel magasabb, mint a vadon termőké. A 2-4 méter magasra növő tövises ágú cserje lédús bogyószerű termése, számos értékes hatóanyagot tartalmaz. A homoktövis, (latin neve: Hippophae rhamnoides) az egyik legrégebben használt gyógynövény, az “egészség tárának” is hívják.

C-vitaminból a homoktövis többet tartalmaz, mint a zöldségek és gyümölcsök többsége. E-vitamin és karotin tartalmát tekintve, az első helyet foglalja el. Száznál több biológiailag aktív komponenst tartalmaz. Az utolsó évtizedben ebből kifolyólag a homoktövis olajat keleten hivatalos gyógyszerként ismerik el. Nyugaton napjainkig egészségvédő, betegség megelőző, általános erősítő a szervezet ellenállását fokozó szerként ismerik. Alkalmazásáról eleddig több száz tudományos publikáció készült. Az EFSA szerint – ideiglenesen – tehető állítás: “A homoktövis javíthatja immunrendszerünk működését és hozzájárulhat bőrünk egészségéhez.”

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Az Özönvíz előtt című filmet az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio forgatta a National Geographic-nek.  Az éghajlatváltozásról szóló alkotás a Föld megmentésére keresi a választ, és az elmúlt évek legnézettebb dokumentumfilmje lett.

A produkcióban az ENSZ békenagyköveti tisztségét is betöltő színész a világ különböző régióiba látogat, hogy feltárja az emberiség okozta globális felmelegedés hatását. Arra keresi a választ, hogy miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást és megmenteni az eltűnés szélére került állatfajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Tisztelt Támogatóink,
Kedves Gyerekek, Szülők,
Kedves Önkéntes Munkatársaink!

Kérlek segíts Alapítvány Kuratóriuma és a magam nevében, szeretettel köszöntöm Mindnyájukat!

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Online üzenettel készül a karácsonyra a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET); neves művészek közreműködésével forgattak klipet. Az online karácsonyi üzenetet az EMET és az NKA pályázóinak és a művészeteket szerető közönségnek készítették, egy betlehemes dalfeldolgozás és egy adventi Pilinszky János-idézet segítségével.

A dalválasztás, a közreműködő művészek és a vizuális forma szimbolizálja az NKA küldetését, az együttműködés erejét a kulturális szektor minden szereplője között, valamint a különböző művészeti ágak és művész-korosztályok harmonikus együttélését.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A miskolci teátrum izgalmas videósorozatot indított A deszka népe – Történetek a színfalak mögül címmel. Az epizódok során a nézők a színházi világ rejtett szegletébe leshetnek be. Olyan feladatköröket, munkafolyamatokat és kulisszatitkokat ismerhetnek meg, amelyek általában kimaradnak a reflektorfényből – pedig ezek a lételemei, mozgatórugói egy-egy előadásnak.

Ahhoz, hogy egy színházi előadás zökkenőmentesen tudjon lezajlani, rengeteg apró részletre kell figyelni, a legtöbb ezek közül a néző számára láthatatlan. A Miskolci Nemzeti Színház most ezeket a kulisszatitkokat mutatja be új videósorozatában.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Habár a jelenlegi körülmények nem lehetséges a közös, személyes találkozás, a Móricz Zsigmond Színház mégis egy különleges újdonsággal szeretne kedveskedni a Nagyérdeműnek.

Ennek eredményeként jött létre a Móricz Online elnevezésű programcsalád, melynek első tagja, a Móricz-(F)Actor első három epizódja 2020. november 27-én, 28-án és 29-én este 8 órakor mutatkozik be a nagyközönség előtt online, a Móricz Zsigmond Színház Facebook-oldalán.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Stílusgyakorlatok Raymond Queneau francia író egyik virtuóz műve, 1947-ben jelent meg. A műhöz az ötletet Johann Sebastian Bach: A fúga művészete című nagyszabású variációs ciklusa adta.

A mű egy rövid, egyszerű történet közel százféle stílusban elmesélve, később számos színházi feldolgozása készült. Queneau műve magyarul könyvalakban is többször megjelent, és Magyarországon sikeres színházi előadásokat ért meg. Első bemutatója a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb előadása volt.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Tokaj központjában, igényes borozó várja egyéni és csoportos vendégeit! Minőségi borok, ínyenc falatok és kedves kiszolgálás.

Kellemes, családias környezetben, ideális hőmérsékletű pincében kiváló borokat lehet kóstolni. Hidegebb időben is kényelmesen, fűtött pincével várja kedves vendégeit az Óvár Borozó.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Móricz Zsigmond Színház legújabb, élő zenekarral előadott, látványos musical vígjátékát 2020. október 3-án 19.00 órától mutatja be a Nagyszínpadon, kellemes szórakozást, egyben összetett, különleges színházi élményt nyújtva a nyíregyházi közönségnek.

A korszakalkotó klasszikus Broadway musical-ek hőskorában született Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány szórakoztató, egyúttal megható története, mely a 60-as évek óta folyamatos, zajos sikerrel hódítja meg a színházak közönségét világszerte. A fordulatokban gazdag, igazán eredeti, szellemes karaktereket felvonultató történet sikeréhez a fülbemászó, hol erőteljesen hangzatos, hol andalítóan lágy musical slágereken kívül nagyban hozzájárulnak a rendkívül látványos táncbetétek.

Media

Read more...