Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Published in Videógaléria

A Móricz Zsigmond Színház legújabb, élő zenekarral előadott, látványos musical vígjátékát 2020. október 3-án 19.00 órától mutatja be a Nagyszínpadon, kellemes szórakozást, egyben összetett, különleges színházi élményt nyújtva a nyíregyházi közönségnek.

A korszakalkotó klasszikus Broadway musical-ek hőskorában született Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány szórakoztató, egyúttal megható története, mely a 60-as évek óta folyamatos, zajos sikerrel hódítja meg a színházak közönségét világszerte. A fordulatokban gazdag, igazán eredeti, szellemes karaktereket felvonultató történet sikeréhez a fülbemászó, hol erőteljesen hangzatos, hol andalítóan lágy musical slágereken kívül nagyban hozzájárulnak a rendkívül látványos táncbetétek.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját bűntény zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Rengeteg csodás alakítás után a nyíregyházi társulat színművésze, Puskás Tivadar nyugdíjba vonul, de decembertől még vár rá egy jutalomjáték a nyíregyházi teátrumban.

A művészlét szépségeit és árnyoldalait mutatja be Neil Simon Napsugár fiúk című darabja, mellyel Puskás Tivadar búcsúzik a színháztól, a pályától. Külön érdekesség, hogy az előadásban a régi pályatárs, Horváth László Attila szereplése mellett többek között „Pusi” fia, Puskás Peti, valamint Dallos Bogi is színpadra lép. 

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Ezúttal is színes, színvonalas színházi versenyprogramot kínál a Móricz Zsigmond Színház a Krúdy kamarában.

Itt lesz többek között Soós Péter rendezésében,  A Gézagyerek című darab, melyet a Pinceszínház előadásában láthatnak. A Neptun Brigád – Benne vagy produkcióját Kovács Dániel Ambrus, a TÁP SzínházRendezői változatát Znajkay Zsófia állította színpadra.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A közönség számos kedvencével találkozhat újra!

Itt lesz többek között az Orlai Produkció Kaktuszvirág című produkciója Kovács Patrícia és Ötvös András közreműködésével, a Játékszín Legénybúcsú című előadása Szerednyey Béla, Nagy Sándor, Csonka András, valamint Szente Vajk szereplésével. Szerednyey Béla, Nagy Sándor, a Móricz Zsigmond Színház színpadán már szereplő Kerekes Évával és Balla Eszterrel is színpadra lép a Madách Színház Ügyes kis hazugságok darabjában.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Három produkció a szabadtéri színpadon!

A Rózsakertbe kilátogató nézők a kaposvári Csiky Gergely Színház névadójuk egyik remekművét, a Buborékokat tekinthetik meg. Színpadra lép a Legyen úgy! című Dés László-koncerten Básti Juli, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, valamint Tóth Vera énekesnő.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Dr. Sipos László fotóművész, Forster-emlékérmes műemlékfotós, műemlékvédő napokban megjelenő új kötetét a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár az idei Ünnepi Könyvhéten tervezte bemutatni, de a veszélyhelyzet miatt a bemutató most a digitális technológia segítségével érhető el. 

Sipos László harminc éve foglalkozik műemlék-fotózással, filmezéssel. Öt földrész száznyolc országában több mint húszezer – nem digitális – műemlékfotót készített, kétszáz órányi videofilmet forgatott. Különösen a környezet- és műemlékvédelem, a táj és a műalkotás viszonya foglalkoztatja. Legújabb albumainak középpontjában azonban már az ember áll.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

Fél évszázada ünnepli a világ a Föld napját április 22-én. Az elsőt 1970-ben tartották az Egyesült Államokban, amelyen 20 millióan hallatták szavukat a természeti környezet védelme érdekében. A világmozgalommá alakult kezdeményezéshez Magyarország az elsők között, 1990-ben csatlakozott.

A neves alkalomból Dr. Nagy Balázs geográfus, az ELTE Természetföldrajzi Tanszék egyetemi docense osztja meg értékes gondolatait bolygónk alakulásáról, a klímaváltozásról, az emberi faj környezetre gyakorolt hatásairól.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Váci Mihály Kulturális Központban működő elmetorna foglalkozások a körülményekre való tekintettel jelenleg szünetelnek, azonban elkészült az online elmetorna!

Természetesen ebben a formában nem teljesen ugyanaz az élmény, mint amikor a jó hangulatban, közösen jönnek rá a furfangos megoldásokra, de foglalkozások lehetőséget kínálnak arra, hogy a feladatok, játékok megoldásával szellemi frissességüket megőrizzék.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A feladatra a Jászai Mari Színház kérte fel a teátrumot. A miskolci társulat egy József Attila Eszmélet című versét választotta, ezzel is tisztelegve a költő emléke előtt A magyar költészet napján.

A Társulati versmondás kihívást a Jászai Mari Színház indította annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, melyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.

Media

Read more...
Published in Videógaléria

A Váci Mihály Kulturális Központ húsvéti témájú videójával ajánl pár lépésből megvalósítható, az otthoni háztartásban megtalálható alapanyagokból elkészíthető dekorációs tippet.

A tojások dekorálását végezhetjük rendhagyó módon, többféle festékanyagból, gazdag, élénk színvilággal.

Media

Read more...