Aktuális számunk

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Public Relations

Public Relations

A koronavírus-járvány okán kialakult helyzetre való tekintettel a Panyolai Szilvórium Zrt. magas fokú (70% V/V), fertőtlenítésre alkalmas vegyes gyümölcspárlatot és -pálinkát hozott forgalomba. A termékeket a mértékletes fogyasztáson túl alternatív felhasználásra javasoljuk: kéz-, illetve az otthon használatos tárgyak, felületek fertőtlenítésére, mivel magas alkoholfoka révén ez utóbbira is alkalmas.

A Panyolai Szilvórium Zrt. a termék előállításával segíteni szeretné:

 • A kialakult helyzetet, szem előtt tartva közvetlen és közvetett környezetét.
 • A lakosságot, akik a hiánycikknek számító kézfertőtlenítőt nem tudják megvásárolni.
 • Cégeket, amelyeknek nincs elegendő, megfelelő töménységű fertőtlenítő hatású alkohol a birtokában.
 • Saját munkavállalóit, az ők és családjuk egzisztenciális biztonságát.
Read more...

A kialakult helyzetre való tekintettel a teátrum úgy döntött, hogy nem szeretné színházélmény nélkül hagyni a közönséget, valamint az érettségire készülő diákoknak is szeretne segítséget nyújtani. Éppen ezért minden héten, csütörtökön elérhetővé teszi korábbi előadásainak egyikét.

Az első előadás – az érettségire készülő tanulóknak is kedvezve – a tavalyi évad egyik nagy sikere, a Rusznyák Gábor adaptációjában és rendezésében készült Édes Anna lesz, melyet 2020. március 26-án 19:00 órától láthatnak a Miskolci Nemzeti Színház Facebook-csatornáján.

Read more...

A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ KÖZLEMÉNYE!

hétfő, 16 március 2020 16:49 Published in Public Relations

Tisztelt Közönség! 2020. március 11-én veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a kormány.

A koronavírus terjedését megelőző intézkedésekről szóló rendeletnek megfelelően, a nézők védelmében bizonytalan ideig nem tartják meg az előadásokat. További intézkedésig a Miskolci Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart.

Read more...

Tizennégy produkció – köztük 8 budapesti, 4 vidéki és 2 határon túli előadás – kapott helyet a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. Az idei POSZT-ot a tervek szerint június 11-től 20-ig rendezik meg, ami a magyar kormány koronavírussal kapcsolatos, a színházi előadások megtartására vonatkozó határozata alapján még változhat.

A POSZT versenyprogramját Dér András film- és színházrendező, operatőr és Uray Péter koreográfus, rendező állította össze a 2019. március 1. és 2020. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Dér Andrásnak és Uray Péternek Sándor L. István színikritikus volt segítségére.

Read more...

Huszadik operaünnepére készül a Bartók Plusz Operafesztivál 2020-ban. A jubileum szenzációja a karrierjének ötvenedik évfordulóját ugyanebben az évben ünneplő operasztár, José Carreras hangversenye.

A legendás tenor fél évszázados művészi életútján bejárta a világ legnevesebb operaházait és fesztiváljait. Napjainkban már csak önálló hangversenyeken, különleges alkalmakon áll színpadra, hogy máig szenvedélyes, érzelmes stílusával újabb rajongókat szerezzen az énekelt zene és az opera számára. A nemzetközi figyelemre számot tartó miskolci hangverseny azon alkalmak egyike, amelyre a világsztár még „tartogatja” a hangját.

Read more...

I. NYÍREGYHÁZI FUTÓFESZTIVÁL

kedd, 03 március 2020 09:52 Published in Public Relations

ELHALASZTVA!

A Szervezők hivatalos közleménye:

Köszönjük a bizalmat, hogy már az I. Nyíregyházi Futófesztiválra több, mint 800-an neveztetek, büszkék vagyunk rá! Felelősséggel és hálával tartozunk Nektek!

Számunkra a legfontosabb cél a futók és életmódváltók egészségfejlesztése, jó hangulatban, közösségben. Sajnos a koronavírus is szereti a közösséget.

A legfrissebb kormányrendelet a rendezvényszervezésre:
„A kormány rendkívüli jogrendet, vészhelyzetet rendelt el, többek között a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltására visszavonásig!”
Az eddig kiderült hazai fertőzött esetek száma igaz még alacsony, de az általános jókedv megfertőzöttsége már óriási.

Bármennyire is szuper volt a forgatókönyv, ilyen körülmények között az I. Nyíregyházi Futófesztivált, 2020. április 18-án nem tudjuk megszervezni.

Tekintettel arra, hogy jelenleg még nem tudjuk, mikor fogják visszavonni a rendeletet, a Futófesztivál előkészületi munkálatait nem lehetséges tervszerűen megvalósítani.

Az I. Nyíregyházi Futófesztivált idén egy másik időpontban fogjuk - várhatóan ősszel - megszervezni, továbbra is gőzerővel azon leszünk, hogy a későbbi időpontban minden nevezett rajthoz tudjon állni, ez nem rajtunk fog múlni, hanem a koronavíruson.

A további részletekkel és az új dátumot illetően hamarosan jelentkezünk!

Addig is fussatok sokat, erősítsétek az immunrendszert és készüljetek a versenyidőszakra, amelyre most meghosszabbították az alapozási időszakot!

Köszönjük a megértéseteket!

Read more...

Verdi egy kevésbé ismert, de annál izgalmasabb operáját mutatta be február 7-én a miskolci teátrum.

Spanyolország, 16. század második fele. II. Fülöp zsarnoki uralma mindent átjár. A nép elviselhetetlen terhek alatt küszködik, tilos az önálló gondolkodás, az ellenszegülőkre az inkvizíció kínzókamrája vár. Don Carlost, II. Fülöp fiát mindeközben rejtélyes szomorúság gyötri. Csak gyerekkori barátjának, Posa márkinak árulja el titkát: még mindig szerelmes apja feleségébe, Erzsébet királynéba, aki azelőtt az ő jegyese volt. A politikai és érzelmi csatározásokról szóló történet számos bonyodalommal és csodálatos zenével várja a nézőket a Nagyszínházban.

Read more...

„A néző számára olyan emberi sorsokat, szellemi értékeket és ellenpéldákat kínálunk ezzel az előadással, amelyeken érdemes elgondolkodni. Amit nem merünk kimondani még magunknak sem, azt mi most kimondjuk a színpadon. Szeretjük azt látni, hogy az élet szép, de meg kell tanulnunk észrevenni és kezelni azt is, hogy a felszín alatt ott van a romlottság, az önzőség, a manipuláció, amivel mindannyian találkozunk a hétköznapokban…” /Rózsa Krisztián/

2020. február 8-án láthatta először a Miskolci Nemzeti Színház közönsége az Ördögök című regényből született előadást a Kamaraszínházban.

Read more...

SZEREZZ PIACKÉPES SZAKMÁT EGY TANÉV ALATT!

csütörtök, 23 január 2020 10:49 Published in Public Relations

Utolsó alkalom az OKJ változása előtt!

 • Ápoló
 • Gyakorló ápoló
 • Fitnes-wellness instruktor
 • Sportedző
 • Villanyszerelő
Read more...

Szakmatanulás óriási kedvezménnyel!

csütörtök, 23 január 2020 10:49 Published in Public Relations

Egyszeri, utolsó lehetőség az OKJ változása előtt!

 • Autószerelő
 • Autótechnikus
 • Hegesztő
 • Karosszérialakatos
 • Irodai titkár
Read more...

A teátrumban 2020. február 8-án kerül bemutatásra az Ördögök című előadás Béres Attila rendezésében.

A színház az előadáshoz a képen láthatóakhoz hasonló századfordulós drótkeretes vagy teknőckeretes szemüvegeket keres. Ha Önnél is van otthon egy, amitől szívesen megválna, hogy a színpadon lássa viszont, adja le a színház portáján névvel és telefonszámmal 2020. január 31-ig!

Read more...
: