Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

MEGALAPÍTOTTÁK A SZIRTES ATTILA-DÍJAT

  • csütörtök, 07 október 2021 13:50

Szirtes Attila tiszteletére és emlékére díjat alapítottak azzal a céllal, hogy a független előadó-művészeti terület háttérben dolgozó kiemelkedő alakjai, nélkülözhetetlen kulcsemberei méltó elismerést kaphassanak.

A Jurányi-ház, a Tünet Együttes és a Természetes Vészek Kollektíva által alapított díjra várják minden független színházi társulat, intézmény, produkciós műhely, formáció és egyéni alkotó, előadóművész jelölését olyan munkatársakra, akik nincsenek rivaldafényben, mégis pótolhatatlan kulcsemberek.

Olyan munkatársakra várják a jelöléseket, akikre többségében igaz, hogy messze túllépik munkakörük határait, mert szélesebb perspektívába tudják helyezni az adott projektet, csapatot, intézményt. Hitükkel, lojalitásukkal, a minőségből sosem alkudó személyiségükkel a kísérletező, kockázatvállaló, független előadó-művészetet támogatják. Igaz rájuk, hogy mindig készek tanulni, és szívesen tanítják fiatal kollégáikat is.

A jelöltek lehetnek technikusok, fény, videó, díszlet, kellék, kosztüm létrehozásában, kezelésében nélkülözhetetlen munkatársak, kivitelezők, a független színháznak elkötelezett zeneszerzők, zenészek, dramaturgok, valamint adminisztratív, produkciós menedzsmenti és asszisztensi vagy egyéb háttér-munkakörben dolgozók.

Egy-egy jelölő egy évben egy személyt jelölhet a díjra.

A jelöléseket 2021. október 20-ig várják a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre.
A jelölésnek tartalmaznia kell a jelölt nevét, a jelenlegi munkavégzése helyét, valamint egy 1000-3000 karakteres bemutatást, szakmai indoklást.

A díjat minden évben Szirtes Attila születésnapján, november 24-én a szakmát egybehívó eseményen adják át a nyertesnek.

Idén a díjátadó november 24-én 16 órakor lesz a Jurányi-ház színháztermében.

Szirtes Attila (1970–2020) a független tánc- és színházi szakma jelentős alakja, fénytervezője, a Jurányi-ház műszaki vezetője volt. 1970-ben született. A Színművészeti Főiskola műszakvezető, fővilágosító képzésének elvégzése után számtalan társulattal dolgozott, állandó fénytervezője és alkotótársa volt többek között a Mozgó Ház Társulásnak, a Természetes Vészek Kollektívának és a Tünet Együttesnek. Indulásától része volt a Jurányi Inkubátorház csapatának, amelynek hat évig volt műszaki vezetője is.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: