Aktuális számunk

Kövesd te is!

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

Újra megnyílt a játszótér a Botanikus kertben!

  • péntek, 27 augusztus 2021 16:21

Az FMP-E/1901/1.1/020 pályázati kiírás keretén belül, „A kassai és nyíregyházi botanikus kert dendrológiai gyűjteményének fejlesztése oktatás céljából” címmel a Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus kertje támogatásban részesült. A kisprojekt vezető kedvezményezettje a kassai Pavol Jozef Safarik Egyetem.

A pályázati együttműködés során a partnerintézmények sikeresen kidolgoztak egy közös dendrológiai oktatási programot, valamint gyermekek és felnőttek oktatási támogató tevékenységeit segítő létesítményeket hoztak létre vagy újítottak fel. Kassán kialakításra került egy aktív pihenést és testmozgást segítő parkrész, Nyíregyházán pedig felújításra került és újra megnyílt a Huszár játszótér. A fejlesztéseknek köszönhetően a két intézmény reméli, hogy nőni fog az iskolások körében a botanika, biológia és természetvédelem iránt érdeklődő gyerekek száma és ezáltal a kerteket többen fogják meglátogatni.

 

A közös projekt során a részt vevő partnerek a kölcsönösség jegyében népszerűsítik egymást. A pályázat lezárására augusztus 30-án kerül sor a Kassai Botanikus kertben rendezendő zárókonferencián.


A pályázati célok 17.625,02 EUR támogatásból valósultak meg, mely összeghez az Európai Regionális Fejlesztési Alap hozzájárulása 85%-os mértékű volt.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: