Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

KASZÁS ATTILA DÍJ 2021 – ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj 2021. évi jelöltjeire: Fándly Csabára (Csiky Gergely Színház), Gulácsi Tamásra (Móricz Zsigmond Színház) és Rusznák Andrásra (Radnóti Miklós Színház). A Kaszás Attila-díj online felületén adhatók le a szavazatok egészen augusztus 20-án éjfélig.

A három idei jelöltet mintegy 22 társulat tagjai választották ki. A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja, hisz a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok közösséggé formálásában, ahol dolgozott.

A díj odaítélésének egyik fő kritériumaként a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók. Az elismerés jelentős anyagi megbecsüléssel is jár: az Emberi Erőforrások Minisztériuma díja bruttó 800 ezer forint, és jelentős pénzjutalomban részesíti a díjazottat a Raiffeisen Bank is, amely a kezdetektől, 2008 óta támogatja a Kaszás Attila-díjat. A jelöltekkel interjúkat készít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, és sugározza azokat felületein. A MANK tájékoztatása szerint a díj átadásának időpontja és helyszíne szervezés alatt áll.

A jelöltek:

Fándly Csaba
Fándly Csaba gyerekkora óta foglalkozott versmondással és előadó-művészettel szülőhelyén, Nagykárolyban. 2002-ben vették fel a Magyar Színház stúdiójába, a Pesti Magyar Színiakadémiára, Huszár László és Sipos Imre osztályában végzett. A stúdió után felvételt nyert a Kaposvári Egyetem színész szakára, ahol 2008-ban diplomázott. Még abban az évben leszerződött a Csiky Gergely színházhoz, melynek azóta is tagja.

Gulácsi Tamás
Színészi tanulmányait a Csabai Színistúdióban kezdte, majd a Pesti Magyar Színiakadémiára járt. A stúdió elvégzése után a Kaposvári Egyetemen képezte tovább magát, 2009-ben diplomázott. Először a Csiky Gergely Színházhoz szerződött, majd 2013-ban második otthonra lelt a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, ahol 2019-ben az évad legjobb színészének járó Móricz-gyűrűt is átvehette.

Rusznák András
2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László és Hegedűs D. Géza osztályában. Évekig szabadúszóként dolgozott, játszott a Vígszínházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban és a HoPPart társulattal is. 2012 és 2016 között a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, majd 2016-ban Kováts Adél szerződtette a Radnóti Színház társulatához.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: