Aktuális számunk

Kövesd te is!

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

VARÁZSLATOS TULIPÁNMEZŐ NYÍREGYHÁZA HATÁRÁBAN!

  • csütörtök, 15 április 2021 11:18

Bár a csillagászati és a naptári tavasz is hetekkel ezelőtt megkezdődött már, az április eddig a lehető legszeszélyesebb oldalát mutatta. Havazást váltja napsütés, és fordítva, emiatt pedig a tulipánok is később nyílnak… Ha valaki azt hiszi, hogy egy virágmező látványáért egészen Hollandiáig kellene utaznia, az téved: Nyíregyháza határában, Ferenctanyán 7000 tő tulipán várja, hogy bimbót bonthasson.

A tavasz, mint minden évben, csodálatos virágzással köszönt be országszerte, azonban idén, a változékony időjárás miatt, erre még egy kicsit várnunk kell. Bár sok fa már színes ruhát öltött, az évszak hírnökeinek, a tulipánoknak még napsütésre van szükségük.

Török-Bolek Tünde, „A kert” tulajdonosa azt mondja, tavaly lett volna az első tulipánszüretük, de az a COVID miatt elmaradt. Bíznak benne, hogy idén a levendulaszürethez hasonlóan, ezt is meg tudják majd tartani. Sajnos azonban egyelőre a sokszor télies időjárás nem kedvez a virágoknak, így még csak várhatóan a jövő hét vége felé kezdenek el nyílni.

 Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: