Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

A DEENK LEHET AZ „ÉV KÖZÖSSÉGI TERE"

  • péntek, 05 február 2021 15:20
  • 14 View

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára is indult az „Év Közösségi Tere 2020" szavazáson, amelyet tizenegyedik alkalommal hirdetett meg az Év Irodája csapata.

A megmérettetés során azokat a jelentkezőket díjazzák, akik új értéket teremtve formálják az irodapiacot, a munkáltatói kultúrát. Az „Év Közösségi Tere 2020" közönségszavazásának húsz jelöltje közül három debreceni induló, ebből kettőt – Debreceni Egyetem Élettudományi Könyvtár, Főépület - könyvtári Nagyolvasó – a DEENK nevezett be a versenyre.

Az egyetemi könyvtár szeptemberben adta át olvasóinak megújult tereit. Az összesen csaknem 400 millió forintos ráfordítással megvalósult beruházásnak köszönhetően a 21. század elvárásainak megfelelő, megújult infrastruktúrát alakított ki az intézmény.

Az Élettudományi Épület és Könyvtár hallgatói terei 59,4 millió, míg a Főépület Egyetemi és Nemzeti Könyvtár terei 170,7 millió forintból újultak meg. Az építési beruházásokat kiegészítve, a szükséges bútorok beszerzését az egyetem saját forrásból 81,7 millió forint összegben támogatta.

- Egy olyan modern és innovatív közösségi teret álmodtunk meg, amelyben otthonosan érezhetik magukat a látogatóink. Ez a két jelölés is azt mutatja számunkra, hogy egy minden elemében „trendi", jövőbe mutató könyvtár fejlődik a Debreceni Egyetem falai között. – mondta el Karácsony Gyöngyi, a DEENK főigazgatója.

A benyújtott pályaműveket szakmai zsűri értékeli, figyelembe véve az oldalon online voksoló közönség voksait is.

Szavazni 2021. február 8-ig lehet a https://azevirodaja.hu/verseny/2020 linken.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: