Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

BELLA ISTVÁN-DÍJAT KAPOTT NAGY ZSUKA, A NYÍREGYHÁZI KÖLTŐNŐ

  • csütörtök, 28 január 2021 09:33
  • 27 View

A Magyar Kultúra Napja alkalmából idén 2021. január 21-én átadták a Bella István-díjat, melyet ezúttal a fiatal költő-írónő Nagy Zsuka vehetett át a Polgárok Háza közgyűlési termében.

A Bella István díjat az egykor Érden élő Kossuth-díjas költőről nevezték el az elismerés alapítói, a Magyar Írószövetség és Érd önkormányzata. A díjat az a költő kaphatja meg, aki munkásságában kötődik a nemzeti irodalom értékes hagyományaihoz, a költői, műfordítói pályán eredményeket ért el és a fiatal vagy a középnemzedékhez tartozik.

A díjat a Magyar Írószövetség elnökéből, az elnökség által megbízott három tagból és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőjéből álló kuratórium ítélte oda.

„Bella István Szeretkezéseim című kötetét nagyon szerettem, mikor ifjú voltam és elő is vettem most, hogy megkaptam a díjat. Szépséges szerelmes versek vannak benne. Bella István valóban egy atmoszférikus ember volt. Nagy megtiszteltetés, hogy idén én kaptam a díjat” – fogalmazott az elismerés átvételét követően az idei díjazott, Nagy Zsuka.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: