Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

PÁLYÁZAT KERÁMIAMŰVÉSZEK SZÁMÁRA!

  • szombat, 02 január 2021 10:08
  • 18 View

Nyílt pályázat indult kerámiaművészek számára melynek  a jelentkezési határideje: 2021. február 28. A győztes munkák bemutatkozási lehetőséget kapnak az Országos Kerámiaművészeti Biennálén, amelyet az idén Pécsen rendeznek meg.

Egy művész három különféle, 2010 után készített alkotással vagy egy sorozatművel pályázhat. A pályázatra ingyenesen lehet jelentkezni online a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió oldalán. A kiállítás anyagának kiválasztása beküldött fotók alapján történik.

A pályamunkákat elbíráló, héttagú zsűri tagjai:  Fusz György DLA keramikusművész, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke; Geszler Mária Kossuth-díjas keramikusművész; Kemény Péter Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész; Novák Piroska dizájnteoretikus; Strohner Márton keramikusművész, dizájner, a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője; Tóth Lajos, az Interkerám Kft. ügyvezetője, a Janus Pannonius Múzeum munkatársa.

A Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány (KKA) és a KKMM- Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Zsolnay Örökségkezelő – Pécsi Galériákkal, a Janus Pannonius Múzeummal, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karral közösen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezi meg 2021. május 22. és július 1. között az átfogó kiállítást, amelyen a magyar kerámiaművészet utóbbi éveinek új értékeit szeretné bemutatni. Ezzel a nagy múltú pécsi kerámia biennálék hagyományát szeretnék folytatni.

A Országos Kerámiaművészeti Biennáléra diák kategóriában is pályázhatnak a jelenleg művészeti egyetemi tanulmányokat folytató hallgatók.

A pályázat eredményéről 2021. március 19-ig értesítik a jelentkezőket.

A nyitóképen: Németh Péterné Petrikán Valéria, Tarpán élő keramikusművész munkája.

Forrás: www.kultura.hu/palyazat-keramiamuveszek-szamara

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: