Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

ONLINE KARÁCSONYI ÜZENETTEL KÉSZÜL AZ ÜNNEPEKRE AZ NKA ÉS AZ EMET

  • szerda, 23 december 2020 15:29
  • 52 View

Online üzenettel készül a karácsonyra a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET); neves művészek közreműködésével forgattak klipet. Az online karácsonyi üzenetet az EMET és az NKA pályázóinak és a művészeteket szerető közönségnek készítették, egy betlehemes dalfeldolgozás és egy adventi Pilinszky János-idézet segítségével.

A dalválasztás, a közreműködő művészek és a vizuális forma szimbolizálja az NKA küldetését, az együttműködés erejét a kulturális szektor minden szereplője között, valamint a különböző művészeti ágak és művész-korosztályok harmonikus együttélését.

Az A kis Jézus aranyalma kezdetű dalt operaénekesek, népzenészek, popénekesek, színművészek, ismert muzsikusok szólaltatják meg az EMET egyik kiemelt támogatottjával, a Szent Efrém férfikarral kiegészülve. A klipben a Pilinszky-idézetet Molnár Piroska, a nemzet színésze adja elő, a további szólisták között van Annus Réka népi énekes, Fehér Elemér klarinétművész, Fischl Mónika és Fürjes Anna Csenge operaénekesnő, Gubik Petra színművész, Herczku Ági, Lakatos Mónika, Nagy Bogi és Zsédenyi Adrienn énekesnő.

A karácsonyi alkotást Lőrinczy György, az NKA alelnöke koncepciója alapján Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető szerkesztette és rendezte.

https://www.facebook.com/NKAEMET/videos/168968244974285 

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: