Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

TÉLI HÁZALÓ NÉPSZOKÁSOK CÍMMEL KARÁCSONYI RAJZPÁLYÁZATOT HIRDET A HAGYOMÁNYOK HÁZA

  • kedd, 17 november 2020 16:25
  • 28 View

A karácsonyi előkészületek négyhetes időszaka az advent, a csendes várakozás, reménykedés napjai. A közösségi élet természetesen ilyenkor sem szünetel, hiszen ebben az időszakban szerveződnek, készülnek fel a betlehemesek, a kántálók és egyéb karácsonyi játékok előadói.

A Hagyományok Háza idei rajzpályázatának témája a téli házaló népszokások, a Szentcsalád-járás, a pásztorok vesszőhordása, a kántálás, a betlehemezés, a névnapi köszöntés, a regölés vagy az aprószentek napi vesszőzés megjelenítése.

A pályázatot négy korcsoportban hirdették meg.

Korcsoportok:

1. kategória: óvodások
2. kategória: általános iskola 1-4. évfolyamai
3. kategória: általános iskola 5-8. évfolyamai
4. kategória: középiskola 9-12. évfolyamai

Az A4-es méretben, tetszőleges technikával készített alkotásokat névvel, e-mail címmel, telefonszámmal és a készítő nevével, életkorával ellátva várják a Hagyományok Háza címére, (Szervezési és Kommunikációs Főosztály, 1251 Budapest, Pf. 23.) vagy online formában.

Online pályázás: A rajzok beküldésére idén először online is van lehetőség. Ez esetben az alkotások szkennelt vagy fotózott anyagát kérik elküldeni jpg vagy pdf formátumban (maximum 4 MB méretben).

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati kiírásnak megfelelő alkotások beküldőit emléklappal jutalmazzák. A nyertes pályázatokat oklevéllel és tárgynyereménnyel is díjazzák, valamint megtekinthetők lesznek a Hagyományok Házában.

A pályamunkák leadási határideje: 2020. december 4.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: