Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ IS A TÁMOGATHATÓ SZERVEZETEK LISTÁJÁRA KERÜLT 2020-BAN A KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMBAN

  • csütörtök, 15 október 2020 16:56
  • 11 View

A 2019/2020-as évad nagy nehézségek elé állította a magyar színházi szcénát. A Covid-19 járvány miatt az évad második fele gyakorlatilag elmaradt, a próbák és az új bemutatók eltolódtak. A magyar színházi szcéna hatalmas erőbedobással igyekszik rugalmasan alkalmazkodni az új helyzethez, ám a pandémia időszaka még mindig tart, és ez folyamatos kihívások elé állítja az összes hazai teátrumot a 2020/21-es évadban is. A jó hír az, hogy most segíthetünk, ráadásul mindez egyetlen forintunkba sem kerül.

Hogy segítsek?

A MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjában minden évben felajánlja nyereségének 10%-át civil szervezetek számára. A rájuk eső nyereségrészről pedig az ügyfelek rendelkeznek pár egyszerű lépésben a netbankjukba belépve október 28-ig. Az egyes szervezetek maximum egymillió forintot gyűjthetnek abban az esetben, ha elég ügyfél rendelkezik a javukra. Segíteni tehát kizárólag a bank ügyfelei tudnak a színházaknak ebben a kampányban.

Mit támogatok?

Felajánlásukkal az ügyfelek nemcsak egyszerűen a színházakat, hanem három remek projektet is támogathatnak. Olyan ügyek ezek, amelyek jelen pillanatban nagyon fontosak a társulatok számára, és amelyekhez nagy szükségük van az adományozók segítségére.

A Miskolci Nemzeti Színház a Zöld Színház Projektre gyűjt

A Miskolci Nemzeti Színház projektje a XXI. század legfőbb problémáját, a klímakatasztrófát igyekszik legalább intézményi szinten mérsékelni. A Jövő Nézőiért elnevezésű kezdeményezéssel saját tapasztalatait, illetve az úgynevezett zöld intézménnyé válásának útját szeretné mintaként továbbadni a környezetvédelem iránt elkötelezett kulturális intézmények számára. Céljuk a jövőben a lehető legkisebb ÖKO-lábnyom elérése, környezettudatos energetikai fejlesztések, a kommunális hulladék minimálisra csökkentése és környezettudatossági prioritás az üzemeltetésben. Emellett tematikus beszélgetések, kiállítások és szemléletformáló ún. ÖKO-érzékenyítő programok fejlesztése.  A Zöld Színházi mozgalomhoz mostanra kilenc másik kulturális intézmény is csatlakozott.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: