Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! – ONLINE SPORTOLÁSI LEHETŐSÉG MINDEN KOROSZTÁLY SZÁMÁRA

  • szombat, 19 szeptember 2020 18:07
  • 35 View

Mozdulj Nyíregyháza! elnevezéssel Nyíregyháza MJV Önkormányzata kezdeményezésére 2013. november 4-e óta tartó programsorozat keretében ingyenes sportolási lehetőségek várják a város lakóit. A programkínálat széles, kortól és nemtől függetlenül mindenki számára biztosítja a mozgás lehetőségét.

Online programok:

Senior Torna
Időpont: Hétfő és szerda 9.00-10.00
Vezető:Vámosi Istvánné 

Esésmegelőzés és csontritkulás mozgásprogramok ötvözete. Az esések gyakorisága és súlyossága a korral nő. Az esések legsúlyosabb szövődményei a csípő-, kar- és gerinctörések. A mindenfajta károsodással együtt járó mozgáshiány további izomvesztést, gyengeséget és instabilitást okoz, ami fokozza az ismételt elesés veszélyét. Az egyensúly-, izomerő-, reakcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzuk az egyensúlyozási képességet, a gerinctartási képességeit. Így csökkenthető az elesések gyakorisága és veszélyei. A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, a gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Mozogjon csontjai egészségéért!

Gerinctorna
Időpont:Hétfő 17.00-18.00 és csütörtök 18.00-19.00
Vezető:Vámosi Istvánné 

A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást.

Zenés gyermektorna
Időpont:Hétfő 18.00-19.00
Vezető:Balázsné Baraksó Éva

A 6-12 éves korú gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket.

Alakformáló aerobik
Időpont: Kedd 17.00-18.00
Vezető:Lugosi Mónika

Minden izomcsoportot megmozgató, helyes testtartást előtérbe helyező alakformáló torna. Kevésbé ugrálós, de mégis dinamikus izomfejlesztés. Jó hangulatú torna minden korosztálynak.

Funkcionális edzés
Időpont:Kedd 18.00-19.00
Oktató:Tarnóczy Zalán

Saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Az ízületek és a törzs megerősítése által fejlődik a koordinációs képesség és a funkcionális erő, nő a terhelhetőség. Komoly anyagcsere-fokozó és zsírégető hatása által kitűnő az alakformáló hatása. Anaerob edzések azoknak, akik szeretnek „mindent beleadni”.

Prevenciós lúdtalp- és gerinctorna kicsiknek
Időpont: Szerda 17.00-18.00
Vezető:Balázsné Baraksó Éva 

Az 5–8 éves korú gyermekek részére szervezett foglalkozás keretében az egész tartó- és mozgatórendszer, ezen belül is kiemelten a hátizomzat és talpi izmok erősítése, mobilizálása zajlik játékos formában. Cél: a gerincdeformitások és talpi elváltozások megelőzése, az adott izomcsoportok aktivizálása, megerősítése, a helyes testtartás elsajátítása.

Latin kardió fitnesz
Időpont:Szerda 18.00-19.00 

A 2013. május óta tartó, nagy sikerrel zajló zumbaórák folytatódnak. Zene, tánc, mozgás és sok-sok vidám perc a T-Dance oktatóival.

bodyART®... „Amikor az erő a tudatossággal találkozik"
Időpont:Csütörtök 17.00-18.00
Vezető:Tompa Annamária 

A bodyART® felszabadít a mindennapi stressz alól és olyan komplex edzést ad, amelyben az izmok újra visszanyerik rugalmasságukat és testünk újraéli annak funkcionalitását. Statikus és dinamikus erőelemek mellett nyújtó és lazító gyakorlatokat tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak a rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmokra, az egész emberi test izmai, ízületei számára. A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, erő – és nem utolsósorban állóképesség, kitartás, egyensúlyérzék, türelem, olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai!

Tartásjavító torna
Időpont:Péntek 9.00-10.00
Vezető: Vitai Klára 

A foglalkozás elsősorban senior korúaknak, ülőmunkát végzőknek, valamint gerinc- vagy tartásproblémákkal küzdőknek ajánlott. Az egész testet átmozgató, mindenki egészségi állapotának megfelelő nehézségű feladatok elvégzése során különös hangsúly kerül testünk tartópillérére, a gerincoszlopra.

Gyermektánc
Időpont:Péntek 17.00-18.00 

Zene, tánc és sok-sok nevetés a T-Dance oktatóival 6 éves kortól, fiúknak és lányoknak egyaránt!

Fitt Jóga
Időpont:Szombat 9.00-10.00
Oktató:Papp Edit 

A jógához sosem lehetsz túl öreg vagy túl fiatal. Túl beteg vagy túl fáradt. A jógát bármikor elkezdheted, akkor is, ha most úgy érzed, hogy nem vagy rá képes. Lehetsz vékony vagy picit ducibb, örökmozgó, esetleg könyvmoly. A jógával növelhető az állóképesség, kitűnően alkalmas alakformálásra, az izmok egyszerre hajlékonyak és erősek lesznek, valamint jótékonyan hat a belső szervekre, hormonrendszerre és a testi funkciókra. Számos jógatípussal, irányzattal ismertetünk meg, a nagyon erőteljes, kifejezetten sportos edzéstől a belső harmóniát előnyben részesítő, ellazító gyakorlatsorokig.

Időpont:
2020. szeptember 21. – 2020. november 28. 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: