Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

AZ ARANY LÓ LEGENDÁJA – TÖRTÉNELMI LOVAS SHOW

  • péntek, 04 szeptember 2020 13:40
  • 44 View

A nemzetközi hírű Győri Ördöglovasok és Kassai Lajos főszereplésével a monumentális történelmi lovas show visszatér új helyszínen a Lázár Lovasparkban Domonyvölgyben! Több mint 100 ló és 200 közreműködő, lovasíjászok, a Győri Ördöglovasok Tóth Szilárd vezetésével az Arany ló legendájában.

Az Arany ló története egy népvándorlás kori történetet mesél el. Az elbeszélés szerint Kende vezér búcsúzni készül a tróntól, a hatalmat pedig egy vezetésre méltó személynek adná át. Szeretné, ha birodalma törzsei az ő távozása után is békében élnének egymással. De ki legyen az utód három fia közül? A vezér három próbára hívja a jelölteket, a fegyverforgatás válogatott módjaiban kell megküzdeniük a legkiválóbb vitézekkel. Aki kiállja mind a három próbát, az lesz az utódja, azé lesz a birodalom legszebb lányának, Mildanának keze, és a vezér lova, az Arany ló. A legidősebb testvér, a második sikertelen próba után hátat fordít testvéreinek, majd törzse embereivel ott hagyja apját és ellopja az Arany lovat. Már nem a próba a tét, hanem a becsület. Az apa fiaival és vitézeivel az Arany ló után indul.

A monumentális lovasszínházi előadásban ötvöződnek egy XXI. század show elemei, lovas szokásaink a keleti lovas kultúra évezredes értékeivel.

Időpont:
2020. szeptember 19. 11.00
2020. szeptember 20. 11.00

Helyszín:
Lázár Lovaspark, Domony, Fenyő u. 47. 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: