Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Földfogyatkozás

  • csütörtök, 25 június 2020 16:20
  • 29 View

Csoportos képzőművészeti kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Trianon századik évfordulóján. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2020. június 22-én nyitott ki újra, és várja a látogatókat.

Idén Trianon századik évfordulójára emlékezünk. A Kiállításban jelentős magyar képzőművészeket kértek fel Trianont értelmező alkotásaik bemutatására. Ez a válogatás számos megközelítést, értékelő feldolgozást ad majd vizuálisan és tapintható formában, egyedülálló impulzusokkal, szellemiséggel érintve meg látogatóit. A Trianon 100 – FÖLDFOGYATKOZÁS című csoportos képzőművészeti kiállítás 2020. június 22-től 2020. augusztus 30-ig tekinthető meg.

Idén nem csak Trianonra, hanem azokra is emlékezünk, akik a két világháború között a megcsonkított Magyarországot anyagilag és szellemileg megszilárdították, azokra akik a változó gazdasági-politikai viszonyok közt, a Kárpát-medence átrendeződött népességét figyelembe véve, a nemzet gyarapodásáért határainkon innen és túl munkálkodnak.

A városligeti Vajdahunyadvár történelmi épületcsoportjának egyes elemeit a történelmi Magyarország területén található épületekről mintázták. A Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak otthont adó épületegyüttes a térségi építészeti stílusjegyek felhasználásával, mintegy szimbolikus emlékművévé vált a trianoni szerződéssel megpecsételt magyarságot ért megaláztatásnak.

Az épület, mely helyet ad ennek az egyszeri és különleges tárlatnak a millenniumi Magyarország ezredéves évfordulójától kezdve bejárható, kézzelfogható építészeti összegzésként áll jelen a nemzetünk kulturális életében. Teszi mindezt a magyarok és az idelátogató külföldiek gyönyörködtetésére, emlékeztetésére és tanítására mintegy a magyarság alkotóerejének korokat, és ma már határokat átívelő demonstrációjaként.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: