Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

KÖNYVAJÁNLÓ – BAUER BARBARA: A FÉNYFESTŐ

  • hétfő, 08 június 2020 12:22
  • 148 View

Egy francia lány Cecil Le Blanc Párizsban végzi művészeti tanulmányait. A fiatal nőt tehetséges festőnek tartják, mestere éppúgy büszke rá, mint a nevelőnője, akit anyjaként szeret. Minden adott ahhoz, hogy sikeres művészi pályát fusson be, és a magánéletében is boldog legyen. Ám a lány mégis úgy érzi, valami hiányzik az életéből, ami nélkül nem tud kiteljesedni sem a festészetben, sem a szerelemben.

"Légy türelmes. Meg fogod találni azt a helyet, azt a pillanatot, ahová be tudsz lépni magad is, és nem azt fested meg, ami előtted van, hanem amiben te is benne vagy. Ekkor leszel készen." Cecilt a mestere ezekkel a szavakkal bocsátja útjára. És bár az egész világ nyitva áll előtte, az útja Magyarországba vezeti.

Cecil az '56-os forradalom utáni években érkezik a magyar fővárosba, az élete különös fordulatot vesz. Lassan valósággá válik mindaz, amiről addig azt gondolta, hogy csak a fantáziájában és az álmaiban létezett. Felsejlik, majd kibomlik előtte egy különös történet, amely mintha réges-régen esett volna meg vele, és amelynek a szereplőit mintha csak az ő képzelete teremtette volna meg. Mégis Ők voltak azok, akik átsegítették a legnehezebb pillanatokon, akik érte jöttek, ha rátört a magány, akik között békére lelt, bármilyen harcok is dúljanak felette. Apránként rátalál mindarra, amire egész életében várt. Megismerkedik Endrével, a magyar építésszel, akihez sokkal több szál fűzi, mint hitte volna. Megérti, miért vonzotta annyira Magyarország. Az ország, ahol már kisgyermek korában járt...

Bauer Barbara sejtelmes hangulatú, fordulatokat kínáló új regénye. Különleges, izgalmas utazás a múltba és az emberi lélek mélyére.

Forrás: https://www.libri.hu

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: