Aktuális számunk

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

ELINDULT A MŰVÉSZEK AZ OTTHONI OKTATÁSÉRT PROJEKT

  • hétfő, 23 március 2020 10:15
  • 95 View

A MOTTO egy egészen új szervezet, amely az otthoni oktatást hivatott segíteni azzal, hogy a projekthez csatlakozó művészek a tananyag részeit képező műveket olvasnak fel.

Azt, hogy színészek kötelező olvasmányokat olvassanak fel így segítve az online-oktatást, Bíró Kriszta színésznő találta ki, s tette közzé egy közösségi portálon. Abban a pillanatban az ügy mellé állt Alberti Zsófia színésznő, Fullajtár Andrea színésznő, Pokorny Lia színésznő, Csuja Imre színművész, Parti Nagy Lajos író, Ézsöl Andrea projekt menedzser, Kleb Attila fotográfus, a GetCloser Concerts művészeti vezetője, Seres Tamás rendező és Vető Balázs a Fisherman’s ügynökség ügyvezetője.

Úgy gondolták, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei, vagy órán feldolgozandó irodalmi szövegek, egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz. Ez online-térben egyszerű, és lehet úgy figyelemfelkeltő, hogy utána a diákok elolvassák a teljes műveket. Ez a valódi cél. Az is fontos, hogy ez itt és most történik, egy olyan helyzetben, amelyben különösen fontos az egymásra figyelés, az összefogás.

Bíznak abban, hogy a járvány-veszély elmúltával is használhatók lesznek ezek a felvételek valamennyi diák és tanár számára, és létrejöhet egy olyan internetes enciklopédiája az irodalomnak, ami most és a jövőben megszeretteti az olvasást a gyerekekkel.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: 

: