Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

ORBÁN VIKTOR: BETILTJUK A RENDEZVÉNYEKET, LEZÁRJÁK MAGYARORSZÁG HATÁRAIT A SZEMÉLYFORGALOM ELŐTT!

  • hétfő, 16 március 2020 17:43
  • 58 View

A koronavírus-járvány miatt lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, az erről szóló nemzetközi egyeztetések zajlanak, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtt.

Hétfő éjféltől általánosan betiltják a rendezvényeket!

Sporteseményeket legfeljebb – ha vállalják a szervezők – zártkapuk mögött lehet megtartani, „de legjobb, ha úgy se” – közölte a kormányfő.

Bezárják továbbá a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél pedig látogatási tilalmat vezetnek be.

Az éttermek, kávézók és üzletek csak 15 óráig tarthatnak nyitva, kivételt képeznek az élelmiszerboltok, patikák, drogériák.

A kormány az összejövetelek elhalasztását kéri az emberektől.

Azt javasolják – folytatta –, hogy családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el.

Az időseknek pedig azt üzente: ők különösen is ki vannak téve a járvány veszélyének, ezért arra kéri őket, legyenek rendkívül óvatosak. „Úgy látom, a kormány nem tilthatja meg, hogy a 70 évnél idősebbek elhagyhassák a lakásukat (…), de azt mindenképpen kérhetem tőlük, ha megtiltani nem is tudjuk, hogy ne hagyják el” otthonukat – mondta Orbán Viktor.

Az önkormányzatokat kötelezik, hogy az otthon maradó idősek ellátását szervezzék meg, gondoskodjanak róluk – tette hozzá, azt kérve a helyhatóságoktól, hogy elsősorban erre fordítsák erejüket.

A miniszterelnök arra számít, hogy a következő napokban Magyarország az egyediből át fog lépni a csoportos megbetegedések időszakába. Amíg nincs vakcina, az egyetlen esély a vírus terjedésének mérséklése – emelte ki.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: