Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

CONOR MCPHERSON: TENGEREN – OLVASÓPRÓBA A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZBAN

  • csütörtök, 07 november 2019 11:22
  • 227 View

Megtartották a Tengeren című darab olvasópróbáját,melyet 2019. december 13-án, pénteken 19.30 órától mutatnak be a Krúdy Kamaraszínpadon.

A Tengeren Szenteste játszódik Dublin egyik tengerparti, északi külvárosában. Egy házban, ahol egy vénember, aki nemrég vakult meg; az öccse, aki vak bátyját támogatni érkezett vissza vidékről; régi barátjuk, aki a feleségétől és a gyerekeitől szökött át ide; és egy másik ismerős, akiről tudható, hogy az öcs régi szerelmével él most együtt, összegyűlnek pókerezni karácsony este. Az életüket rajtuk állandóan számon kérő többi ember elől zárkóznak be rengeteg whiskey-vel, ebbe a hegyoldalba épült házba. A ház a Binn Éadair-hegy oldalában áll, amelyik jóságosan és védőn magasodik a dublini öböl bejárata fölé.

Biztonságos hely, bár a monda szerint itt nyerte el kártyán az ördög az ott tivornyázó angol urak lelkét. Éjszaka volt, zúgott a szél, és az urak társaságába kicsit részeg, de elegáns, ismeretlen úr érkezett, hogy melegedne meg egy kicsit, mielőtt továbbindul. Le is telepedett, majd be is szállt a kártyajátékba, és csöndes, de magabiztos tehetséget árulva el, sorra nyerte a köröket. Egyre nagyobbak lettek a tétek. Mikor egyik áldozata véletlen leejtett egy kártyát, lehajolva halálra váltan vette észre a pislákoló fénynél, hogy vendégüknek patái vannak. Mikor rémülten felegyenesedett, az ördög, egy szempillantás alatt felröppent és eltűnt egy tűzgömbben, kénköves bűzt hagyva maga után.

És sok év után ezen a Szentestén is a kinti viharból egy idegen érkezik…

 

Stáblista:

Szereplők:

Richard: Horváth László Attila

Sharky: Illyés Ákos

Lockhart: Kálid Artúr

Nicky: Nagyidai Gergő

Ivan: Tóth Károly


Alkotók:

Rendező: Göttinger Pál

Rendezőasszisztens: Demeter Anna

Díszlettervező: Ondraschek Péter                                                                                               

Jelmeztervező: Cselényi Nóra

Dramaturg: Upor László

Súgó: Kovács Katalin                                                                   

Ügyelő: Sárközi István

Forrás: http://www.moriczszinhaz.hu/2019/06/tengeren.html

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: