Aktuális számunk

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A DEBRECENI EGYETEMEN

  • csütörtök, 19 szeptember 2019 09:10
  • 84 View

A Debreceni Egyetem több mint tíz éve rendszeres résztvevője a népszerűsítő programnak, amelyet évente szeptember utolsó péntekén rendeznek meg ország- és Európa-szerte.  A Debreceni Egyetem valamennyi campusa várja a látogatókat amelyen szinte minden tudományterület rejtelmeivel megismerkedhetnek az újdonságok és érdekességek iránt fogékony látogatók.

A tudomány gyakran elvont és távoli fogalom, ezt is szeretnék megcáfolni a Kutatók Éjszakáján, bizonyítva, hogy a kutatásoknak, tudományos eredményeknek van egy hétköznapi, mindenki számára érthető oldala, amivel együtt élünk a mindennapokban. Természetesen nem leegyszerűsítve, sarkítva mutatják be eredményeket, hanem hitelesen, ugyanakkor szórakoztató formában, minél több fiatalt meggyőzve arról: érdemes a tudományos pályát választani.

Ezen az éjszakán az intézmény valamennyi campusán, valamint a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, az Atommagkutató Intézetben és az Agóra Tudományos Élményközpontban összesen több mint 150 program várja a látogatókat.

A regisztrációköteles programokra szeptember 14-től lehet jelentkezni a kutatokejszakaja.hu oldalon a „helyszín" fül alatt Debrecent kiválasztva, ahol bővebb információ is olvasható a kiválasztott eseményről.

 

Időpont: 2019. szeptember 27.

Helyszín: Debrecen, Debreceni Egyetem

Forrás: https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20190912_kulonos-ejszaka-az-egyetemen

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket:

: