Aktuális számunk

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

FILMAJÁNLÓ – PIEDONE NYOMÁBAN

  • hétfő, 25 február 2019 13:23
  • 136 View

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja.

Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos ember és példás családapa volt. Öt nyelven beszélt és három egyetemet is elvégzett. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, a helsinki és a melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalon állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengén látókért, a kábítószer használat és a háború ellen emelte fel a hangját, az UNICEF nagykövetének is megválasztották. Életének utolsó éveiben könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket.

A film 90 perces, bővített moziváltozatában – amelyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egyúttal egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló, és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat.

Stáblista:

Szereplők:

Bud Spencer

Terence Hill

Riccardo Pizzuti

Sal Borgese

Guido De Angelis

Maurizio De Angelis

Kárpáti György

Alkotók:

Rendező: Király Levente

Vágó: Király Ferenc

Operatőr: László Gábor

Producer: Karle Gábor


Bemutató: 2019. február 28.

Forrás: https://port.hu/adatlap/film/mozi/piedone-nyomaban-bovitett-mozivaltozat-piedone-nyomaban-bovitett-mozivaltozat/movie-208398

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket:

: