Aktuális számunk

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Filmajánló: A művészet templomai – Raffaello: A festőfejedelem

  • kedd, 10 április 2018 15:03
  • 359 View

A Művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat következő része a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának Raffaello Sanziónak állít emléket.

Rafaellót a kortársak és későbbi generációk is csodagyereknek tekintették, munkássága nemcsak hidat jelentett a reneszánsz és a manierizmus közötti, hanem a figuratív ábrázolást is példa nélküli magasságokba emelte. Raffaello, Leonardo Da Vinci és Michelangelo mellett a híres reneszánsz nagy festőhármas tagja volt, a mester történetét mégis mindezidáig kevesen ismerhették.

Most erre is lehetőség nyílik: a legfejlettebb 3D kamerákkal és a művek többrétegűségét szemléltető, különleges térbeli képalkotási technikák segítségével készült látványos ismeretterjesztő film eddig példa nélküli alapossággal mutatja be a művész életét. A másfél órás filmben szakértők kommentárjain és rövid játékfilmes betétekkel ábrázolt történelmi rekonstrukciókon keresztül harmincnyolc Raffaello – és további hat Raffaello inspirálta mű kerül bemutatásra, többek között az urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva. A nézőket olyan neves művészettörténészek kalauzolják végig ezeket a csodálatos helyszíneken, mint Prof. Vincenzo Farinella egyetemi tanár és Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi-képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója.

Stáblista:

Rendező: Luca Viotto
Forgatókönyvíró: Laura Allievi
Zeneszerző: Matteo Curallo
Operatőr: Massimiliano Gatti
Producer: Roberto Andreucci Francesco Invernizzi
Vágó: Valentina Corti

Megtekinthető:

Krúdy Gyula Art Mozi (Nyíregyháza, Országzászló tér 8.)

2018. április 19. 19.45

Forrás: https://port.hu/adatlap/film/mozi/a-muveszet-templomai-raffaello-a-festofejedelem-3d-raffaello-il-principe-delle-arti-in-3d/movie-192942

Kép: https://mozi.24.hu/

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket:

: