Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

Esemény

Cím:
Színház-és táncművészeti remekek a 200 éves Miskolci Nemzeti Színházban
Naptár:
Dátum:
2023.04.29 5:00 am - 6:00 am
Helyszín:
Url:
Szerző:
admin
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

Egy páratlan rendező, egy világhírű táncegyüttes, és két klasszikus parádésan újra fogalmazva. Áprilisban és májusban Miskolc igazi művészeti központtá válik, ugyanis a Svájcból, Izraelből és Romániából érkező társulatok az idén 200 éves Miskolci Nemzeti Színházba hozzák fergeteges produkcióikat, melyeket mindenkinek látni kell.

Vendégségben a világhírű Vertigo

A Vertigo Dance Company határozottan jelen van a kortárs táncéletben Izraelben és szerte a világon. Egyike Izrael négy vezető táncegyüttesének, és folyamatosan meghívást kap a legrangosabb nemzetközi fesztiválokra, a világ legismertebb színházaiba.

A Vertigo Dance Company az izraeli művészet világméretű nagykövetévé vált.

A Vertigo Dance Company Pardes című táncelőadását lesz szerencséje látni annak, aki áprilisban Miskolcra látogat. A héber pardes szó (gyümölcsöskert) az ősi perzsa nyelvből származik, és fáskertet jelent. A szó más nyelvekbe is bekerült – „Paradicsom.” – Pardes otthon született. Ez egy olyan műalkotás, amelyben a test összekapcsolódik a belső spirituális rétegeivel - minden egyes ember/táncos belsejével, miközben egy közös kárpitba szövődik – áll az éteri hangulatú előadás ajánlójában. Vertigo Dance Company: Pardes

Időpont: 2023. április 29. 20:00
Helyszín: Miskolc, Nagyszínház

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: