Aktuális számunk

Kövesd te is!

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

Esemény

Cím:
SZÓLÓDUÓ – NEMZETKÖZI TÁNCFESZTIVÁL 2022
Naptár:
Dátum:
2022.01.19 - 2022.01.22
Helyszín:
Url:
Szerző:
ArtUrr
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

A fesztivál elsődleges célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotók, táncosok számára bemutatkozási lehetőséget nyújtson, valamint szakmai visszajelzést biztosítson számukra a zsűri ’feedback’ beszélgetések során. Mindezt szem előtt tartva kerül megrendezésre a fesztivál, melyet részben online is közvetítenek.

A budapesti esemény teret ad tapasztalt táncosoknak és szárnybontogató fiatal tehetségeknek, hogy bemutassák koreográfiába foglalt gondolataikat a nagyközönségnek. A táncfeszt versenyprogramja lehetőséget ad a résztvevőknek, hogy nemzetközi zsűri előtt bizonyíthassanak. A versenyzők személyes, szakmai visszajelzéseket kapnak a zsűritől, akik ezáltal további önálló alkotásra buzdítják a versenyzőket.

Az idei fesztivált öt jelölőkör előzte meg, Németországban, Lengyelországban, Hollandiában és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket.

A fesztivált január 19-én vendégelőadásokkal nyitják meg. Azok a résztvevők, akiket a jelölőkörök zsűrije továbbjuttatott a versenyprogramba, a fesztivál második és harmadik napján, január 20-án és 21-én lesznek láthatók. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat, őket a SzólóDuó 2022 Gálaesten – 2022. január 22-én láthatja majd a közönség.

A nézők számára hagyományokhoz híven meglepetés sztárvendégekkel is készülnek, és a tavalyi fesztivál legnépszerűbb produkciói is újra láthatók lesznek. A fesztivál ideje alatt a korábbról jól ismert kísérőprogram, az Ork_Kota_Platform is megrendezésre kerül. Ennek keretében egyperces táncfilmek lesznek láthatók a fesztivál helyszínein.

Időpont: 2022. január 19-22.
Helyszín: MU Színház, XI. Budapest, Körösy József u. 17.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: