Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Esemény

Cím:
SZEMREVALÓ FILMFESZTIVÁL 2021.
Naptár:
Dátum:
2021.10.07 - 2021.10.17
Helyszín:
Url:
Szerző:
ArtUrr
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás


A német nyelvű filmek fesztiválját, a SZEMREVALÓ-t 2021-ben tizedik alkalommal szervezi meg közösen a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet.

Tizenkét alkotást tűz műsorára a Filmfesztivál 2021. október 7. és 17. között Budapesten, a Művész moziban, emellett több vidéki városban és online is elérhetőek lesznek a legjobb német nyelvű filmek.

Az idei filmek közül több is legszorosabb kapcsolatainkról mesél: szerelemről, családról, barátságról és szomszédságról. Ám több olyan filmet is bemutatunk, melyek arra reflektálnak, milyen nehéz megtalálni a helyünket egy közösségben, a társadalomban és mekkora erőre van szükségünk, ha a szó legszorosabb értelmében harcolnunk kell egy igazságosabb társadalomért.

Nagy öröm, hogy a hosszú hónapok után, melyekben nélkülözni kellett a közösen átélt kulturális élményeket, ezt a fesztivált "élőben" tarthatják meg a budapesti, debreceni, szegedi és pécsi mozikban. A filmek után szeretnék megszólítani a közönséget, ezért beszélgetéseket szerveznek külföldről érkező vendégekkel és magyar szakértőkkel.

Távmozin keresztül a filmek egy részét online is levetítik, melyek így az egész országban láthatók lesznek.

A 10. Szemrevaló Filmfesztivál filmjei Budapest mellett Debrecenben október 9-13., Pécsen október 20-24., Szegeden október 25-29. között lesznek láthatók, országosan a Művész Távmoziban október 18-26. között lesznek elérhetők.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: