Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Esemény

Cím:
MARGÓ IRODALMI FESZTIVÁL
Naptár:
Dátum:
4:00 pm 2021.06.10 - 10:00 pm 2021.06.13
Helyszín:
Url:
Szerző:
ArtUrr
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

 

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Margó Irodalmi Fesztivál június 10-13. között a korábbiakhoz hasonlóan színes és izgalmas irodalmi és zenei programokkal, de ezúttal új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon várja mindazokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésekre, egyedi zenei-irodalmi koprodukciókra vagy a rég nem látott írókra.

A szervezők számos könyvbemutatóval, a legfrissebb megjelenésekkel várják a látogatókat. A Margón mutatja be új kötetét többek között Babiczky Tibor, Barna Imre, Beregi Tamás, Bérczesi Róbert, Fábián Janka, Finy Petra, Hartay Csaba, Kukorelly Endre, Spiró György, Szvoren Edina, Varró Dániel, Závada Péter és az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoznak az idei Libri irodalmi díjasok is, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián. 

A Margó szervezői további különlegességekkel is készülnek a júniusi eseményre. Többek között itt lesz először látható a Csoóri Sándor műveiből összeállított Párbeszéd, sötétben című koncert, a Vecsei H. Miklós és barátai közös produkciója, Závada Péter Gondoskodás című új verseskötetét mutatja be zenész barátaival, illetve újra fellép az első Margó programjából kinövő Rájátszás is, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény István, Kollár-Klemencz László és Szűcs Krisztián zenés irodalmi formációja. A Margón kerül sor a Mastercard® egyedülálló kezdeményezése, az Alkotótárs ösztöndíjprogram első díjátadójára. A tavasszal útjára indított pályázat célja a fiatal, de már nem pályakezdő szerzők támogatása, hogy egy évig csakis az alkotásnak szentelhessék idejüket.

2021 júniusában a megújult, egész nyárra változatos és minden műfajt felsorakoztató, komplett programokkal készülő Városmajori Szabadtéri Színpad lesz a Margó otthona. A szervezők kiemelték, hogy a járványügyi előírások betartása mellett kiemelkedően fontos szervezési szempont, hogy a látogatók biztonságban érezzék magukat: a tágas és levegős, ültetett  szabadtéri programok oltási igazolvánnyal látogathatók. A több száz éves parkban a modern, 800 férőhelyes szabadtéri játszóhely, a Bisztró színpad és a kialakított olvasósarkok különleges hangulatú, igazi nyári Margó fesztivált ígérnek.

Időpont: 2021. június 10-13.

Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad, Budapest Városmajor 6835/17 hrsz

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: