Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Esemény

Cím:
MARGÓ IRODALMI FESZTIVÁL
Naptár:
Dátum:
9:00 am 2020.10.15 - 8:00 pm 2020.10.18
Helyszín:
Url:
Szerző:
ArtUrr
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

 

 

2020. október 15–18. között a Várkert Bazárba költözik az irodalom. A fesztivál 4 napja alatt a szervezők közel 60 programmal  várják az érdeklődőket. A legfrissebb könyvek és a legújabb alkotók találkozása ez az esemény.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként, a Bookline kiemelt támogatásával, valamint a Volvo Autó Hungária és a De’Longhi szponzorálásával megvalósuló rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál. A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk.

A fesztiválon online vesz részt a finn Sofi Oksanen, akinek Tisztogatás című regényét 38 nyelvre fordították le, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című világsikert jegyző svéd Jonas Jonasson, a skandináv krimi szerző Stefan Ahnhem és a tajvani Wu Mung-yi, aki friss regényét, Az ellopott biciklit mutatja be. 

A rendezvényen hatodik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, melynek nyertese a pénznyeremény és a próbafordítás mellett 10 millió forint értékű médiatámogatást kap a Bookline jóvoltából. 

A főváros kultúra kavalkádjának egyik legizgalmasabb eseménye ez, így mindenképpen érdemes ellátogatni az irodalmi múzeumba. Rendhagyó színpadi produkciók, versfelolvasások, mono drámák is elhangzanak a fesztiválon.

Időpont:
2020. október 15-18.

Helyszín:
Várkert Bazár, Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: 

 

 

Hoszzászólások