Aktuális számunk

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Esemény

Cím:
DEBRECENI TAVASZI FESZTIVÁL
Naptár:
Dátum:
9:00 am 2020.03.22 - 10:00 pm 2020.03.31
Helyszín:
Url:
Szerző:
Super User
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

Tisztelt Látogatóink! Kedves Jegyvásárlók!

A magyar Kormány és az operatív törzs 2020. március 11-én (szerdán) Magyarország egész területére kihirdetett, és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghozott intézkedési terv értelmében a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. azonnali hatállyal felfüggeszti a zárt térben 100, szabad térben 500 fő feletti rendezvények megtartását.

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt látogatóinkat, hogy a Debreceni Tavaszi Fesztivál (március 22-31.) valamennyi programja elmarad. Az előadásokra megvásárolt jegyek április 30-ig a vásárlás helyszínén visszaváltásra kerülnek. Határidőn túl a jegyek visszaváltására nincs lehetőség, mellyel kapcsolatban szíves megértésüket köszönjük!

Az interneten vásárolt jegyek automatikusan visszaváltásra kerülnek. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezen esetekben nem utalásra kerül sor, mivel az IT nem rendelkezik sem az ügyfél bankszámlaszámával, sem bankkártya adataival, hanem a banki partner kap utasítást a banki tranzakció „visszafordítására”. Jegyrendszer szolgáltató partnerünk, az Interticket email tájékoztatást fog küldeni a visszatérítési folyamat indítását követően. Kérjük vegye figyelembe, hogy az összeget a bank 30 napon belül, külön értesítés nélkül írja jóvá a vásárláskor használt bankkártyához tartozó bankszámlán.

Az Apolló Mozi március 12-i hatállyal visszavonásig mindhárom termében felfüggeszti vetítéseit, a helyszínen értékesített jegyeket március 20-ig a mozi jegypénztárában visszaváltják. A Simplepay rendszerén keresztül előzetesen értékesített jegyek automatikusan visszaváltásra kerülnek.

A Kölcsey Központ  –  a zárt térben 100 fős korlátozás feltételeit maradéktalanul betartva  – , nyitvatartási időben továbbra is fogadja a látogatókat.
Az intézmény mosdóiban fertőtlenítő kézmosó szerek, közösségi tereiben kézfertőtlenítésre alkalmas készülékek kerültek kihelyezésre. Arra kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy kiállításainkat saját illetve családtagjaik, valamint környeztük egészségének megőrzése érdekében nagyon tudatosan látogassák!

A most kihirdetett döntések annak érdekében kerültek meghozatalra, hogy a járvány szélesebb körben történő elterjedését megakadályozzuk. Ezek és az esetlegesen a jövőben bejelentésre kerülő intézkedések járnak, illetve járhatnak korlátozó hatással, de egyetlen motivációja van: a város polgárai, intézményeink-, valamint rendezvényeink látogatói egészségének megőrzése.

Későbbi programjaink (Bor-és Jazznapok, Debreceni Virágkarnevál) jegyértékesítése folyamatos!

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok előadásainak jegyértékesítését előzetes terveinknek megfelelően rövidesen megkezdjük. 

Műfajgazdagság jellemzi a Debreceni Tavaszi Fesztivált, amely rengeteg programmal várja az érdeklődőket 2020. március 22-31. között.

A szervezők szándéka évről évre az, hogy a fesztivál minél több művészeti ágban kínáljon minőségi programot. A komolyzenei, dzsessz- és könnyűzenei koncertek mellett a műfajok közti átjárás lehetőségeit kutató előadókat is szeretnének a közönségnek megmutatni. A színházi előadások sorába rendre táncszínházi produkciót is illesztettek, a képzőművészet pedig évről évre a Debreceni Tavaszi Tárlat révén kerül közel látogatóinkhoz.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál tavaszváró családi nappal kezdődik a Kölcsey Központban. A többi között fellép majd az Alma együttes, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozással várják. A Magashegyi Underground szimfonikus koncerttel érkezik a városba, fellép a Honeybeast, Charlie pedig a Debreceni Big Banddel ad közös koncertet.

A komolyzene iránt érdeklődők a tavaszi fesztivál ideje alatt egyebek mellett ingyenes "hangulatkoncerteken" vehetnek részt.

Három színházi produkció is szerepel a fesztivál kínálatában: a Vígszínház József Attila-estjét, a Játékszín a Teljesen idegenek című komédiáját, a Karinthy Színház pedig a Budapesti Operettszínházzal közös előadását, a Baba című színművét viszi el Debrecenbe.

Az irodalom kedvelőit Szabó T. Anna és Lackfi János költők, valamint Gyárfás István gitárművész estjére várják, Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes pedig Kányádi Sándor verseiből összeállított esttel lép színpadra.

A programok között a borkultúra is helyet kap majd. A Kölcsey Központ báltermében sétáló borkóstolóra hívják az érdeklődőket, akik Debrecen város borait neves hazai borászok vezetésével kóstolhatják meg.

 

Programok:

2020. március 22.
Tavaszváró családi nap az Alma együttessel
Magashegyi Underground Szimfonik

2020. március 23.
Szabó Balázs Bandája
és a Modern Art Orchestra koncertje

2020. március 23-25.
Fellini 100 éves
az Apolló moziban

2020. március 24.
Verslavina
Szabó T. Anna, Lackfi János költők
és Gyárfás István gitárművész estje

2020. március 25.
Honeybeast-koncert
Mondjad, Atikám!
Vecsei H. Miklós József Attila-estje

2020. március 26.
Paolo Genovese: Teljesen idegenek
a Játékszín előadása

2020. március 27.
Az légy, aki vagy
Charlie, a Debrecen Big Band és a többiek
Debrecen Város Borai sétáló borkóstoló

2020. március 28.
TEDXDEBRECEN

2020. március 30.
Miro Gavran: A baba
a Karinthy Színház és
a Budapesti Operettszínház közös előadása

2020. március 31.
Vannak vidékek
Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje

Időpont: 2020. március 22-31.

Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen, Bethlen u.

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-debreceni-tavaszi-fesztival.html

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket:  

Hoszzászólások

: