Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Esemény

Cím:
IFJ. MÁTÉ MIHÁLY HORGÁSZTALÁLKOZÓ ÉS 24 ÓRÁS EMLÉKVERSENY
Naptár:
Dátum:
2019.06.29
Helyszín:
Url:
Szerző:
admin
COM_DPCALENDAR_FIELD_CAPACITY_LABEL:
Korlátlan
Résztvevők:
COM_DPCALENDAR_FIELD_CONFIG_EVENT_LABEL_COPY:

Leírás

Hagyományteremtő szándékkal horgászversenyt rendeznek ifj. Máté Mihály, a fiatalon elhunyt kiemelkedő horgász és sportember emlékének tiszteletére.

E nemes cél ötlete az édesapának, Máté Mihálynak, a FETIVIZIG Nyíri Szakaszmérnökség nyugalmazott szakaszmérnök-helyettesének, valamint Mikucza Zsoltnak, a tározó üzemeltetőjének, a Nyírségi Hal - Vad Kft. ügyvezetőjének a gondolataiban fogalmazódott meg. Bár értékes díjak, serlegek kerülnek felajánlásra, ezúttal a megemlékezésen lesz a fő hangsúly.

„Az ifjú Máté Mihály nagyon ügyes, megbízható, precíz, ugyanakkor szenvedélyes sporthorgász volt, aki saját stéggel is rendelkezett a tavon. Az utolsó hónapjaiban is kijárt oda, ahol mindig megtalálta a nyugalmat.” – mondta Mikucza Zsolt.

„A természet és a sport volt a mindene, amit a rövid élete során a tetteivel bizonyított is, hiszen bármibe kezdett, minden területen sikereket ért el. Gyermekként karatéban országos dobogós helyezéseket szerzett, barna övig jutott. Később a labdarúgásban a megyei válogatottságig küzdötte fel magát. Ezeken kívül még korcsolyázott, jégkorongozott és a téli sportok közül a snowboard is a kedvence volt. Már fiatal korában rátalált a horgászatra. Itt is megyei bajnoki címek jelezték sikereit. A horgászat iránti szeretete élete végéig kitartott, hisz itt örömét lelhette a természetben is. A bojlis horgászat egyik elismert képviselője lett. Akik ismerték, azok valamennyien szerették, mert mindenkihez volt egy jó szava, és akin csak tudott minden körülmények között segített.” – mondta el az édesapa, id. Máté Mihály.

A verseny első öt helyezettje egy-egy díszes kupát kap majd, s a győztes hazaviheti – egy esztendőre – a Vándorserleget is. Ha azt valaki három egymást követő évben is el tudja nyerni, akkor véglegesen a magáénak tudhatja majd – ismertette a díjak felajánlója, az édesapa, id. Máté Mihály. Minden versenyző kap egy-egy Emléklapot, a legnagyobb halat kifogó számára pedig még egy díszes Különdíj is jár.

Az Emlékverseny szervezői szeretettel várnak mindenkit, horgásztársat, barátot, ismerőst az eseményre. 

Időpont: 2019. június 29.

Helyszín: Leveleki-víztározó

Nádasi Zoltán

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket:

Hoszzászólások