Aktuális számunk

Kövesd te is!

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

AZ AFFÉR – SZENZÁCIÓS TÁNCPRODUKCIÓ A SÓSTÓI MÚZEUMFALUBAN

  • péntek, 06 augusztus 2021 02:42

Közel 2 év karanténszünet után Román Sándor táncművész egész estés AZ AFFÉR című produkciójával tér vissza. A zseniális megújult társulat Román Sándor Entertainment néven, és egy egy vadonatúj előadásával folytatja menetelését, amely valójában egy modern köntösbe bújtatott szerelmi történet, briliáns művészeti megoldásokkal újra színezve, egyszersmind humoros megvilágításba helyezve a viszályokat az érdekeket és azt, hogy a szerelem mindent legyőz.

AZ AFFÉR című produkció ékes példa Román Sándor kifogyhatatlan energiáira és arra, hogy mindig képes megújulni és az általa létrehozott táncstílust még egyedibbé még különlegesebbé tenni. A „Megőrizve meghaladni” mottó tökéletesen érvényesül a 90 perces, felejthetetlen előadásban. Az elképesztően szórakoztató előadás a kultúrát, a tánc örömét hozza közel azokhoz a kitartó, lelkes és jelentős rajongó közönséghez, akik hosszú évek óta szívesen kóstolnak bele a táncos színház világába. Most ismét ámulatba ejti rajongóit különleges látványvilágot teremtve.

Az autentikus néptáncból származó mozdulatokról ismert művész karrierje a ’80-as évek közepén indult, pályája során számtalan díjjal tüntették ki. Táncelőadásai állandó szereplői voltak rangos hazai és külföldi színpadoknak. Nem túlzás azt állítani, hogy a művész önálló művészeti nyelvet alkotott, és ezzel különleges értéket teremtett mind a magyar, mind az egyetemes kultúra számára.

Ars poeticája: "Ritmus és mozgás". Ez az élet és világunkban mindet áthat a legparányibb részecskéktől egészen a tágas univerzumig; táncolnak a csillagok az égen, táncolnak a tűzben a lángok, táncol a fény a víz tükrén, táncol a lélek és táncol a test is. A test, mely minden tapasztalás és minden kifejezés eszköze. És ezért a mindenség a tánc, mert mindenkinek ad valamit; van, akit gyönyörködtet, van, akit szórakoztat, van, aki az érzéseit, gondolatait tudja megélni és átadni a táncon keresztül, van, akinek kommunikációs forma, van, akit gyógyít, van, akit segít, van, akit önmagához visz közelebb és van, aki a száz meg száz évvel ezelőtt született mozdulatokban ismeri fel honnan is jött és hová tart. A táncban minden benne van, amitől ember az ember és amitől élet az élet. A szenvedély, a szeretet, a szerelem, az erő és a jóság. Nem lehet becsapni és soha nem csap be, mindig a valót mutatja. A tánc tehát túlmutat önmagán. Ezért választotta a táncot és tette fel rá az életét. Mert a tánc híd az emberek között, hiszen minden ember legősibb, egyetlen közös nyelvén beszél hozzánk, melyet mindenki megért!

AZ AFFÉR című egész estés táncjáték időpontja: 2021. augusztus 22. (vasárnap) 20:00 óra (Esőnap: augusztus 23.)
Helyszín: Sóstói Múzeumfalu, Nyíregyháza

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: