Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

„EGY SIMA – EGY FORDÍTOTT”

  • szerda, 21 október 2020 14:15

Műfordítói pályázatot hirdet a Debreceni Egyetem Színháza együttműködve a Csokonai Színházzal és a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiummal.

Magyarul eddig még meg nem jelent, az utóbbi 30 évből származó dráma, drámarészlet fordítását várják. A pályázat célja a világ színházi szövegeinek jobb megismerése és tapasztalatszerzés az összetett műfordítói munka területén. A pályázók feladata bármely nyelvből, szabadon választott kortárs, vagyis az utóbbi harminc évben megjelent dráma szövegének, vagy szövegrészletének fordítására. Külön kitétel, hogy a beadott fordítás terjedelme nem haladhatja meg a 20 ezer karaktert, és kizárólag magyarul eddig még meg nem jelent szöveggel lehet pályázni.

A jeligével ellátott pályaműveket szakértői grémium bírálja majd el, amelynek tagjai a Debreceni Egyetem oktatói, a Csokonai Színház szakemberei mellett műfordítók és színházi dramaturgok lesznek. Döntésük jövő év március közepére várható.

Az első három helyezett a pénzjutalom mellett lehetőséget kap publikálásra, emellett színházbérlet, kulturális hétvége és könyvjutalom is szerepel a díjazásban.

A pályaműveket 2021. január 31-ig várják a DESzínház postacímére:

Debreceni Egyetemi Színház 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Bővebb információ: https://hirek.unideb.hu/hu/felhivas-kortars-dramareszlet-forditasra

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: