Print this page

FILMAJÁNLÓ: AZ ÚJ PÁPA

  • kedd, 24 március 2020 08:33

A Paolo Sorrentino, Umberto Contarello, és Stefani Bies forgatókönyve alapján készült sorozat bemutatja a Vatikánnak egy olyan lehetséges oldalát, amely a látogatók előtt feltáratlan marad. Vágyódással, bűnnel, erőtlenséggel és a hittel kapcsolatos legaktuálisabb kérdések is megjelennek az epizódokban. A sorozat az egyházi hierarchia megértését próbálja életközelibbé tenni.

Lenny Belardo, azaz XIII. Piusz pápa kómában fekszik. Váratlan és titokzatos események következtében Voiello külügyminiszter eléri, hogy egy lefegyverző és kifinomultan visszafogott angol arisztokrata, Sir John Brannox kerüljön a pápai székbe III. János Pál néven. Az új pápa ideális választásnak tűnik, azonban titkokat rejteget és megvannak a maga gyengeségei, így Voiello hamar felismeri, hogy nem lesz könnyű betöltenie a karizmatikus XIII. Piusz helyét.

Az élet és halál közt lebegő Lenny Belardót mindeközben szentté avatják, és tömegek imádják, ami éket ver a hívők közé. Eközben az egyházat külső veszélyek és botrányok is fenyegetik, amelyek a kereszténység szimbólumait támadják és akár a hierarchia visszafordíthatatlan összeomlásához vezethetnek.

Szereplők: John Malkovich; Sharon Stone; Marilyn Manson; Ulrich Thomsen; Jude LawJavier Cámara; Cécile De France; Silvio Orlando; Ludivine Sagnier;

Rendező: Paolo Sorrentino;

HBO Go Sorozat

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: 

Media